Πρόγραμμα στήριξης των πληγέντων της Αττικής από το Ίδρυμα Μποδοσάκη

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, ανταποκρινόμενο στις άμεσες και επείγουσες ανάγκες των πληθυσμών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές στις περιοχές του Μαραθώνα, της Ραφήνας, της Νέας Μάκρης και του Πικερμίου, σχεδίασε και υλοποιεί, με χρηματοδότηση από το The Coca-Cola Foundation, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων δράσεων για τους πληγέντες. Ειδικότερα, το πρόγραμμα, ο προϋπολογισμός του οποίου ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, επικεντρώνεται στα εξής:

α) στην ανακούφιση των πληγέντων, με οικονομική στήριξη ύψους 1.500 ευρώ ανά οικογένεια, τα οποία χορηγούνται σε 100 οικογένειες για την κάλυψη των άμεσων αναγκών τους, με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Επιπρόσθετα, στους πληγέντες των περιοχών παρέχονται υπηρεσίες κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης, με δράσεις στην κοινότητα, κατ’ οίκον επισκέψεις και σταθμούς ψυχολογικής υποστήριξης σε συγκεκριμένα σημεία των δήμων.  Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που αναμένεται να ωφεληθούν άμεσα ή έμμεσα από αυτό το πρόγραμμα υπολογίζεται σε 1.400.

Τα παραπάνω υλοποιούνται  υπό τον συντονισμό του Ιδρύματος Μποδοσάκη  και σε συνεργασία με την Κάριτας Ελλάς, την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας (ΕΠΑΨΥ) και τους Γιατρούς του Κόσμου.

β) στην αποκατάσταση των υποδομών των περιοχών που έχουν πληγεί από τις φωτιές, , όπως, πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώροι  φιλοξενίας πολιτιστικών δραστηριοτήτων, καθώς και στην αποκατάσταση της  διαδρομής του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Επιπλέον, ενισχύονται δράσεις περιβαλλοντικής  αποκατάστασης των περιοχών που κινδυνεύουν να πληγούν από ενδεχόμενες πλημμύρες ή μελλοντικές πυρκαγιές, με την τοποθέτηση μεταλλικών δεξαμενών νερού, με σκοπό να ενισχυθούν τα μέτρα πυρόσβεσης.

Τα παραπάνω υλοποιούνται υπό τον συντονισμό του Ιδρύματος Μποδοσάκη και σε  συνεργασία με την Περιβαλλοντική Συμμαχία 2004+ (Institute team for the world – environmental alliance 2004+) και τους αρμόδιους φορείς.

γ) Στο τομέα της πρόληψης, με δράσεις  περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία και την προστασία των δασών. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα προβλέπει τη δωρεά δυο πυροσβεστικών οχημάτων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Επιθυμείτε να βοηθήσετε; Κάντε σήμερα μια δωρεά στο πρόγραμμα στήριξης των πληγέντων της Αττικής, εδώ.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ