Ελληνικός Χρυσός: Επαγγελματίες με υψηλή εξειδίκευση στο σύγχρονο μεταλλευτικό κλάδο

Για όλους εμάς στην Ελληνικός Χρυσός, η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αποτελεί αυτονόητο και αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας μας. Πιστεύουμε ότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η ποικιλομορφία και η δυναμική της εργασιακής μας οικογένειας.

Σε πρόσφατη δημοσίευση του blog της μητρικής μας εταιρείας, Eldorado Gold μάλιστα, η δική μας Ελευθερία Βαγκλή, Επικεφαλής γεωλογικού τμήματος μεταλλείου Ολυμπιάδας, είχε τη δυνατότητα να παρουσιάσει τη σημαντική συνεισφορά της στην εταιρεία ως καταξιωμένη επιστήμονας, καθώς και ως υπέρμαχος των ίσων δικαιωμάτων για γυναίκες που εργάζονται στο μεταλλευτικό κλάδο.

Η Ρία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ν. Χαλκιδική, ενώ πλέον κατοικεί με την οικογένειά της στο Στρατώνι. Ξεκίνησε την σταδιοδρομία της στην Ελληνικός Χρυσός πριν από σχεδόν επτά έτη, επιλέγοντας συνειδητά τον μεταλλευτικό κλάδο για την πολύπλευρη προσέγγιση στην επιστήμη της γεωλογίας που την συναρπάζει από την παιδική της ηλικία. Επιπλέον, υποστηρίζει ότι ο κλάδος προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες για επαγγελματική εξέλιξη, ενώ παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες εργασίας είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, βρίσκει την εργασία της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Στην καθημερινότητά της βλέπει ότι η «κουλτούρα ασφάλειας» που προωθεί η εταιρεία στους εργαζόμενους της, αλλά και η υποστήριξη που λαμβάνει από τη Διοίκηση βοηθούν στη δημιουργία ενός ευχάριστου εργασιακού κλίματος που ενισχύει σημαντικά την παραγωγικότητα. Παρά το ότι η Ρία εργάζεται τόσα χρόνια στην Ελληνικός Χρυσός, εξακολουθεί να την εμπνέει ιδιαίτερα το γεγονός ότι η εταιρεία εστιάζει στην προσέλκυση ταλαντούχων επαγγελματιών με υψηλή εξειδίκευση, ανεξαρτήτως φύλλου.

Η Ρία εκφράζει μάλιστα την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι με την εξέλιξη νέας καινοτόμου τεχνολογίας, οι ικανότητες που απαιτούνται από στελέχη στον κλάδο έχουν αλλάξει δραματικά. Για αυτό το λόγο, ο κλάδος προσφέρει ολοένα και περισσότερες ευκαιρίες εργασίας για γυναίκες. Και αυτό είναι κάτι που της δίνει την ελπίδα ότι οι δύο κόρες της θα μεγαλώσουν σε ένα κόσμο όπου γυναίκες και άνδρες θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες απασχόλησης σε οποιονδήποτε τομέα επιλέξουν να εργαστούν.

Μάθετε περισσότερα στο σχετικό blogpost της Eldorado Gold: http://blog.eldoradogold.com/celebrating-suxxess-ria-vagkli/

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ