Δωρεά του Ιδρύματος Μποδοσάκη για την απολύμανση του Δήμου Αθηναίων

Η δωρεά πραγματοποιείται με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας 

Δελτίο Τύπου

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, αναγνωρίζοντας ότι στις παρούσες πρωτόγνωρες συνθήκες η απολύμανση είναι εξέχουσας σημασίας για την προστασία της δημόσιας υγείας, αναλαμβάνει το κόστος των υλικών της απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων για τις επόμενες 2 κρίσιμες εβδομάδες και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα της πόλης, απαλλάσσοντας πλήρως τον Δήμο Αθηναίων από την σχετική δαπάνη. Η απολύμανση γίνεται σε όλη την διάρκεια της ημέρας με όλο το στόλο των οχημάτων και τους εργαζόμενους της διεύθυνσης καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, με χρήση 8.000 λίτρων απολυμαντικού ανά ημέρα, σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου.

 Η απολύμανση πραγματοποιείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, απολυμαίνονται δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες και άλλα πολυσύχναστα σημεία της πόλης όπως οι χώροι γύρω από νοσοκομεία, σταθμοί μετρό και τρένων, στάσεις λεωφορείων, εκκλησίες, δημόσια και δημοτικά κτίρια, και πάρκα.

Όπως δήλωσε για τη δωρεά, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης: «Ευχαριστώ το Ίδρυμα Μποδοσάκη διότι αποδεικνύει ότι η ατομική υπευθυνότητα είναι αυτή που ενεργοποιεί την συνολική. Δεν είναι μόνο η κάλυψη του κόστους για τις μεγάλες επιχειρήσεις απολύμανσης που κάνουμε. Είναι και η αίσθηση συνοχής, το μήνυμα ότι όλοι μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ότι σε αυτή τη μάχη, είμαστε όλοι από την ίδια πλευρά και όλοι καλούμαστε να συμμετάσχουμε με τον τρόπο και στο βαθμό που μπορούμε ώστε να μοιραστεί το βάρος.»

Για το Ίδρυμα Μποδοσάκη, η αναβάθμιση της δημόσιας υγείας αποτελεί μία από τις στρατηγικές προτεραιότητες του από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Το Ίδρυμα στηρίζει δράσεις και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, με σκοπό να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης σε υπηρεσίες περίθαλψης, να αναβαθμίσει τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν τα δημόσια νοσοκομεία και να ενισχύσει την επιστημονική έρευνα στον χώρο της υγείας. 

Πηγή άρθρου και εικόνων: Από Δελτίο Τύπου του Ιδρύματος

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ