Ευρωπαϊκή Πίστη: Χρυσή Διάκριση σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Alter Ego Facilities Management – Χρυσή Διάκριση σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στα Facilities Management Awards 2020

Η Alter Ego Facilities Management, μέλος του Ομίλου Εταιριών Ευρωπαϊκή Πίστη, διακρίθηκε από κοινού με τo Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με το χρυσό βραβείο στα Facilities Management Awards 2020. Το βραβείο αφορούσε στην «Εφαρμογή Ολοκληρωμένου Προγράμματος Αποφυγής και Πρόληψης Εξάπλωσης Covid-19» / κατηγορία «Organization and Process Innnovation», στις εγκαταστάσεις του ΚΠΙΣΝ.

Στην τέταρτη διοργάνωση των Facilities Management Awards της Boussias Communications επιβραβεύτηκαν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί, φορείς και πάροχοι υπηρεσιών που ξεχώρισαν τόσο για τις βέλτιστες πρακτικές συνολικής διαχείρισης των εγκαταστάσεών τους, όσο και για την επιχειρηματική τους δραστηριότητα μέσα σε ένα εξαιρετικά απαιτητικό περιβάλλον.

Η αξιολόγηση επικεντρώθηκε στην αποτελεσματικότητα και ετοιμότητα της Alter Ego, μέσω ενός Επιχειρησιακού Σχεδίου Συνέχισης Δραστηριοτήτων (Business Continuity Plan), που ακολουθήθηκε, υπό την καθοδήγηση του ΚΠΙΣΝ, από τον Φεβρουάριο του 2020 για το σύνολο των υπηρεσιών της (καθαρισμός, απολύμανση-απεντόμωση, first aid κ.α). Το πλάνο περιλάμβανε τη δημιουργία ομάδας αντιμετώπισης Covid-19, το σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός συστήματος εκπαίδευσης που αφορούσε στην προστασία των εργαζομένων και των επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ, στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση περιστατικών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στη διαμόρφωση νέων δυναμικών προγραμμάτων εργασίας προσωπικού, στην εξειδίκευση ομάδων προσωπικού πρώτης γραμμής (κινητά συνεργεία καθαρισμού), καθώς και στον προγραμματισμό και στην επιλογή αποτελεσματικών και καινοτόμων λύσεων απολύμανσης.

Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια ήταν οι επιστημονικοί συνεργάτες και μια καλά ενημερωμένη ομάδα στελεχών.

Ο κ. Νίκος Γκούσκος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Alter Ego, δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη διάκριση μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς. Πολλές φορές, χρειάστηκε να αναθεωρήσουμε τα πλάνα μας, προκειμένου να είμαστε ένα

βήμα μπροστά από τις εξελίξεις και αυτό ήταν το πιο δύσκολο εγχείρημα, το οποίο στέφθηκε με επιτυχία γιατί λειτουργήσαμε στρατηγικά και ομαδικά».

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ