ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ: CSR PANORAMA_Τεύχος 10

Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχει πολύπλευρη δραστηριότητα στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Μέσω της περιοδικής ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων μερών, το CSR Panorama έχει ως στόχο την εξωστρέφεια των δράσεων που υλοποιεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «360° Ενέργειες», το οποίο αφορά στους 4 κεντρικούς πυλώνες: της Κοινωνίας, της Νέας Γενιάς – Εκπαίδευσης, του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού – Αθλητισμού.

Στο Τεύχος 10 του CSR Panorama θα βρείτε πληροφορίες για τις παρακάτω ενότητες:
  • Συνέχιση Δράσεων του Ομίλου για την αντιμετώπιση της πανδημίας 
Συνεχής και σταθερή η αρωγή του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ τόσο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όσο και στις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, με την παροχή σημαντικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών που εξακολουθεί να δημιουργεί η πανδημία covid-19.
  • Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΑΛΑΙΑ με συνέπεια δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και αυτό το Πάσχα
Ο Όμιλος εντείνει τη βοήθεια που προσφέρει σταθερά τις άγιες μέρες του Πάσχα, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση και διατακτικές για αγορά τροφίμων, σε συλλόγους σε συλλόγους και φορείς που προσφέρουν χαρά σε όσες οικογένειες δοκιμάζονται.
  • Μαζί στο ξεκίνημα της πρώτης Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης «ΔΗΜΗΤΡΑ» στην Ελευσίνα, από την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ»
Ο Όμιλος στήριξε έμπρακτα τη «ΔΗΜΗΤΡΑ». τη νεοσύστατη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίσωσης ΑμεΑ, στην Ελευσίνα, προσφέροντας τον απαραίτητο οικιακό και τεχνολογικό εξοπλισμό, με σκοπό να εξυπηρετήσει τις καθημερινές ανάγκες διαβίωσης και να βοηθήσει στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών και λοιπών προγραμμάτων της Στέγης. 
  • Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα ΑΜΕΑ Μεγάρων 
Ο Όμιλος υποστήριξε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας «Ηλίανθος» του Συλλόγου Προστασίας και Αρωγής Παιδιών με Εγκεφαλικές Κακώσεις και ΑΜΕΑ στα Μέγαρα, σε μια καινούρια προσπάθεια να διευρύνει τις γνώσεις, τις δεξιότητες και την κοινωνική συμμετοχή των ωφελούμενών του, μέσω ενός πρωτότυπου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης με βιωματικό τρόπο.
  • Διαχρονική συνεισφορά στην εκπαίδευση για τους νέους
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ αποβλέπει στη διαχρονική ενίσχυση της Εκπαίδευσης και της Νέας Γενιάς. Την τελευταία δεκαετία υποστηρίζει το θεσμό του Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας που φέτος συμπλήρωσε 13 χρόνια ζωής, ενώ για έκτη συνεχόμενη χρονιά ενίσχυσε οικονομικά τη διοργάνωση του TEDxUniversity of Macedonia. 
  • Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης από τις Θυγατρικές του Εξωτερικού
Η HP CYPRUS στηρίζει το Ίδρυμα ΕΛΠΙΔΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ανέγερση στέγης για τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά τους, που πάσχουν από καρκίνο και λευχαιμία, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας τους. Η OKTA AD Skopje υποστηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας με δωρεά 1.300 rapid tests ανίχνευσης covid-19.
  • Αφιέρωμα: Εκπαιδευτική Βαλίτσα “ΓΗ 2030” 
Ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Άγονη Γραμμή Γόνιμη, ταξιδεύει την Εκπαιδευτική Βαλίτσα «ΓΗ 2030» σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους, με στόχο οι μαθητές να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν σε περιβαλλοντικά θέματα, ανακαλύπτοντας τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Το Πρόγραμμα θα συνεχίσει το ταξίδι του τον Σεπτέμβριο του 2021. Για κάθε ένα από τα νησιά που ταξιδεύει η βαλίτσα, συγκεντρώσαμε αξιοσημείωτες πληροφορίες. Ανακάλυψε ήθη, έθιμα  και ιστορίες που ίσως να μη γνώριζες.

Η έκδοση είναι διαθέσιμη εδώ.

Πηγή άρθρου και εικόνας: από Δελτίο Τύπου / Newsletter

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ