Υπεύθυνη οδήγηση: Μονόδρομος στη ζωή σου

Εκδηλώσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη, από την INTERAMERICAN με τη συνεργασία του Ιαβέρη

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των απογοητευτικών για τη χώρα μας στοιχείων για τα τροχαία ατυχήματα, που μας κατατάσσουν στην πρώτη θέση σε θανάτους από τροχαία ατυχήματα στην παλαιά Ευρώπη των 15 χωρών, συνέπεσε με την πρωτοβουλία εκδηλώσεων κυκλοφοριακής αγωγής από την INTERAMERICAN στη Θεσσαλονίκη, στις 21, 22 και 23 Μαρτίου.

Η σταθερή κατάταξη του νομού Θεσσαλονίκης, κατά τα τελευταία χρόνια, στη ζώνη υψηλής επικινδυνότητας για τροχαία ατυχήματα αποτέλεσε το βασικό κριτήριο επιλογής της συμπρωτεύουσας για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, που περιλάμβαναν ομιλία του Ιαβέρη σε σχολεία της πόλης και στους δημότες, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, καθώς και πρακτική επίδειξη αντιμετώπισης προσομοιωμένων οδικών κινδύνων στη νέα Παραλία (άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου).

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προβλήματα, αλλά και τις τραγικές συχνά συνέπειες που επιφέρει η επιπόλαια οδική και οδική συμπεριφορά και η περιφρόνηση ή άγνοια του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Υποστηρικτές της πρωτοβουλίας της INTERAMERICAN, η οποία έχει εντάξει την κυκλοφοριακή αγωγή στο πρόγραμμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής» και πραγματοποιεί γι' αυτό οργανωμένη πανελλαδική εκστρατεία με δράσεις σε αστικά κέντρα της περιφέρειας αλλά και στην Αττική, ήταν ο Δήμος Θεσσαλονικέων που έθεσε υπό την αιγίδα του τις εκδηλώσεις, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η Τροχαία της πόλης.

Ο Ιαβέρης, πέρα από τις αναλυτικές τεχνικές επισημάνσεις του για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς με στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων, επιμένει στην καλλιέργεια της συνείδησης των πολιτών και των γονέων, ώστε να έχουν σωστά πρότυπα τα παιδιά. Η INTERAMERICAN υποστήριξε τις ομιλίες του με διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Π. Ψωμιάδης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της INTERAMERICAN, τόνισε ότι οφείλουμε να είμαστε ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες είτε ως επιχειρήσεις είτε ως άτομα και ότι η Νομαρχία Θεσσαλονίκης επικροτεί αυτή την εξαιρετική παρέμβαση της Εταιρείας και συμπαρίσταται, προκειμένου να εδραιωθεί η κουλτούρα της εθελοντικής προσφοράς στην προσπάθεια για μια καλύτερη κοινωνία.

Εκ μέρους της Τροχαίας Θεσσαλονίκης στην οποία η Εταιρεία πρόσφερε ένα αλκοολόμετρο, ο κ. Γ. Σουρβίνος, τμηματάρχης Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων (Τ.Ο.Τ.Α.), παρέθεσε στοιχεία 2006-2007 για το νομό Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία καταγράφηκαν 111 και 101 θάνατοι αντιστοίχως, ενώ οι τραυματισμοί ανήλθαν σε 2.661 το 2006 (234 οι σοβαροί) και 2.663 το 2007 (263 οι σοβαροί). Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους νεκρούς ένα ποσοστό 69% δεν φορούσαν ζώνη ή κράνος ασφαλείας, ενώ η μέθη ευθύνεται για ένα στα τέσσερα θανατηφόρα ατυχήματα που συνέβησαν στο νομό.<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ