Ενημέρωση για τις παθήσεις του μαστού από την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας και την ΙNTERAMERICAN

Ο Οκτώβριος είναι μήνας παγκόσμιας αναφοράς στις παθήσεις του μαστού και η INTERAMERICAN, με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και σε συνέχεια της σταθερής υποστήριξης που παρέχει ως χορηγός της ενημερωτικής εκστρατείας του γνωστού Οργανισμού, οργάνωσε στα κεντρικά γραφεία της ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης.

 

Θέμα της εκδήλωσης, που παρακολούθησαν εργαζόμενες αλλά και ασφαλισμένες στην INTERAMERICAN, ήταν η «Φροντίδα για τους μαστούς, χωρίς φόβο». Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά, οι κρίσιμοι παράγοντες που ευνοούν την ανάπτυξη καρκίνου του μαστού, οι τρόποι εξέτασης, η θεραπευτική αντιμετώπιση και η πλαστική χειρουργική αποκατάστασης του μαστού αναπτύχθηκαν λεπτομερώς από τη Δρα Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, γυναικολόγο – ειδική μαστολόγο και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας και του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης «Έλλη Λαμπέτη» και από τον κ. Βασίλη Μπαρμπούνη, παθολόγο – ογκολόγο, αναπλ. διευθυντή του νοσοκομείου «?γιος Σάββας».

Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη διάδοσης της γνώσης για τον μαστό, καθώς παρατηρείται σχετική υστέρηση, αλλά και της δευτερογενούς  πρόληψης (προσυμπτωματικού ελέγχου) που συνίσταται σε τακτική αυτοεξέταση και κλινική εξέταση σε συνδυασμό με περιοδική μαστογραφία αναφοράς μετά την ηλικία των 40 ετών, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία του τρόπου ζωής για την πρόληψη.

Η ενημέρωση για τις παθήσεις του μαστού από την INTERAMERICAN είναι επαναλαμβανόμενη και εντάσσεται στις πρωτοβουλίες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής».


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ