Η INTERAMERICAN και οι Γιατροί του Κόσμου για την υγεία των παιδιών του Λύρειου Ιδρύματος

Η INTERAMERICAN και οι Γιατροί του Κόσμου, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας τους για τη φροντίδα της υγείας παιδιών που δεν έχουν εξασφαλισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας, πραγματοποίησαν στις 21 Οκτωβρίου επίσκεψη ιατρικού ελέγχου στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα.

Η αποστολή συγκροτήθηκε από τον κ. Βασίλη Βογιατζόγλου, Παιδίατρο και Διευθυντή του Παιδιατρικού Τμήματος του Ανοιχτού Πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου, τον κ. Πέτρο Ματθαίου, οδοντίατρο του Ανοιχτού Πολϋιατρείου και την κ. Μαρκέλα Χανταριάν, παιδίατρο του Πολϋιατρείου MEDIFIRST του Ομίλου INTERAMERICAN, με την υποστήριξη της Κινητής Μονάδας των Γιατρών του Κόσμου και ασθενοφόρου της INTERAMERICAN Υγείας.

Πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση (παθολογική, ορθοπεδική και οδοντιατρική) 40 παιδιών του Ιδρύματος και εντοπίσθηκαν ανάγκες ιδιαίτερης αντιμετώπισης και φροντίδας, ενώ παράλληλα ανοίχθηκαν ατομικά βιβλιάρια παρακολούθησης της υγείας των παιδιών. Η εξέτασή τους θα είναι εφεξής περιοδικά τακτική εκ μέρους των Γιατρών του Κόσμου και ιατρών του συστήματος υγείας της INTERAMERICAN.

Το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1967 και λειτουργεί με την υποστήριξη ιδιωτών και διαφόρων επιχειρήσεων, όπως η INTERAMERICAN. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η δωρεάν φροντίδα, ανατροφή, περίθαλψη και εκπαίδευση απροστάτευτων παιδιών, που στερούνται για ποικίλους λόγους τους γονείς τους.

Η ενέργεια αυτή εγγράφεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της INTERAMERICAN, «Πράξεις Ζωής». Από τις αρχές του 2008 ο Όμιλος INTERAMERICAN υποστηρίζει χορηγικά το έργο των Γιατρών του Κόσμου και ειδικότερα το Παιδιατρικό Τμήμα του Ανοιχτού Πολυϊατρείου Αθηνών, ενώ είναι και σταθερός υποστηρικτής του Λυρείου Ιδρύματος.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ