Τα παιδιά της Αλκυόνης δημιουργούν, με την υποστήριξη της INTERAMERICAN

Τα άτομα με νοητική υστέρηση, που το μη κερδοσκοπικό σωματείο «Αλκυόνη» περιβάλλει με οργανωμένη φροντίδα στο Ηράκλειο Αττικής, έχουν τη δύναμη της θέλησης να δημιουργούν.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου και με τη χορηγική συνδρομή της INTERAMERICAN ετοιμάζουν, με προσήλωση που θα ζήλευαν επαγγελματίες ηθοποιοί και με αξιοθαύμαστη ομαδική προσπάθεια και συνεργασία, μια θεατρική παράσταση που θα είναι απολύτως δικό τους έργο.

Οι νέοι και οι νέες της ομάδας διασκεύασαν σε μορφή θεατρικού δρώμενου τον μύθο της Αλκυόνης, για να δείξουν στους νοητικά «προηγμένους» πώς τα τραύματα της ζωής μπορούν να μετατραπούν σε θαύματα. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι διαμόρφωσαν διαλόγους, τους στίχους των τραγουδιών και θα υποδυθούν οι ίδιοι τους ρόλους.

Η παράσταση θα δοθεί στις 17 Δεκεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου και τα παιδιά της Αλκυόνης αξίζουν την προσοχή μας.

Το σωματείο «Αλκυόνη» πέρα από τη δημιουργική απασχόληση, την κοινωνικοποίηση, την εκπαίδευση για ημιαυτόνομη διαβίωση και τη φροντίδα που συνολικά παρέχει στα άτομα αυτά, έχει ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινότητα για την αποδοχή και στήριξη της διαφορετικότητας, έχει συσπειρώσει τις οικογένειες των ατόμων με νοητική υστέρηση και προσπαθεί για την εξεύρεση πόρων, που θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης των δραστηριοτήτων της ομάδας.

Η INTERAMERICAN ανταποκρίνεται έμπρακτα στο κάλεσμα συμπαράστασης στην «Αλκυόνη», στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και του σχετικού προγράμματός της «Πράξεις Ζωής». Ειδικότερα, πρόκειται για πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Ομαδικών Ασφαλίσεων της Εταιρείας, που επέλεξε αυτόν τον τρόπο για να ευχηθεί στις φετινές γιορτές «καλή δύναμη» σε όλους, στα δύσκολα της ζωής.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ