Συνέδριο καινοτομίας και εκπαίδευσης: Σύμμαχοι για την επιχειρηματική ανάπτυξη

Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, και η Επιτροπή Καινοτομίας και Εκπαίδευσης, διοργάνωσε με ιδιαίτερη επιτυχία το συνέδριο «Καινοτομία & Εκπαίδευση: Σύμμαχοι για την Επιχειρηματική Ανάπτυξη», την Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάννια από τις 14:30 μέχρι τις 21:30.

Μέσα από τις εργασίες του συνεδρίου δημιουργήθηκε ένα δυνατό φόρουμ όπου αντηλλάγησαν απόψεις και παρουσιάστηκαν από τους εισηγητές ο σχεδιασμός και οι αποτελεσματικές πρακτικές που εφαρμόστηκαν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, αξιοποιώντας τις αξίες της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και της διαρκούς μάθησης.

Το συνέδριο άνοιξε ο Πρόεδρος τους Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου κ. Γιάννος Γραμματίδης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομία και Εκπαίδευση, κ. Λίτσα Παναγιωτοπούλουπου.

Ο κ. Γραμματίδης μεταξύ άλλων τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα σήμερα, η εισαγωγή και η εφαρμογή καινοτομικών πρακτικών στο ίδιο το κράτος. Για να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, είναι βασικό να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο, να μοιρασθούμε κοινές πρακτικές, κοινά οράματα και μια κοινή γλώσσα».

Η κ. Παναγιωτοπούλου παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας για την Καινοτομία και την Εκπαίδευση που εφαρμόζουν οι επιχειρήσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ των μελών του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Μέσα από την έρευνα γίνεται σαφές ότι η επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας έχει αντιληφθεί προ πολλού την αναγκαιότητα της εκπαίδευσης και της καινοτομίας για τη στρατηγική ανάπτυξης και εξέλιξης των εταιρειών, αλλά και την ουσιαστική δυναμική που προσδίδει η συνεχής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Τα θέματα που αναπτύχθηκαν στο συνέδριο καλύφτηκαν μέσα από τις τρεις ενότητες: Καινοτομία και Εκπαίδευση στα πρότυπα της Συνθήκης της Λισσαβόνας, Καινοτομία: Μοχλός Ανάπτυξης των επιχειρήσεων και Καινοτομία και Εκπαίδευση: Μονόδρομος για τη μελλοντική επιτυχία της χώρας μας.

Το συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με τη βράβευση των μαθητών του Γενικού Λυκείου, του «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΛΑΤΩΝ» Κατερίνης, που συμμετείχαν στον Πανελλαδικό διαγωνισμό του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) / Junior Achievement Greece που ασχολείται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα των νέων στη Β’ εκπαίδευση με θέμα «Αρτιότερη Εικονική Επιχείρηση» και κέρδισαν την πρώτη θέση (με την πρόταση «SUEZ A.E»), εκπροσωπόντας παράλληλα την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Κατέκτησαν μία αξιόλογη θέση ανάμεσα στις 32 χώρες της Ευρώπης που συμμετείχαν. Οι μαθητές παρουσίασαν το έργο τους, περιέγραψαν τις εμπειρίες τους και δέχτηκαν ερωτήσεις στις οποίες απαντώντας, εξήγησαν την καινοτομική τους δράση για την οποία και βραβεύτηκαν.

Ο κ. Γραμματίδης απένειμε τιμητική πλακέτα στον Καθηγητή για το σχολείο και η κ. Παναγιωτοπούλου απένειμε στους μαθητές, επαίνους του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου.

Ακολούθησαν οι προσφορές εταιρειών – μελών του Επιμελητηρίου προς τους μαθητές:

  • Chartis: 6 netbooks
  • Hewlett Packard: 2 πολυμηχανήματα / εκτυπωτές
  • Εθνική Τράπεζα: εκδόσεις Εθνικής Τράπεζας
  • OTEacademy: 6 προγράμματα πιστοποίησης γνώσης Η/Υ IC3
  • New York College: 6 υποτροφίες
  • Όμιλος Τιτάν και Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ) / Junior Achievement Greece: κάλυψη εξόδων διαμονής και μεταφοράς μαθητών

Το συνέδριο, Καινοτομία και Εκπαίδευση: Σύμμαχοι για την Επιχειρηματική Ανάπτυξη πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και τη συμβολή του χορηγού: Alapis και των υποστηρικτών: Εθνική Τράπεζα, Cisco και Pfizer. Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν: το περιοδικό «Business Partners», η οικονομική εφημερίδα «Κέρδος», το περιοδικό «HR Professional», η ηλεκτρονική έκδοση «Net Fax» και το κανάλι SBC TV.

 <BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ