Διαπολιτισμική γιορτή για τα Δικαιώματα του Παιδιού από τη UNICEF, με την υποστήριξη της INTERAMERICAN

Αφιερωμένη στα Δικαιώματα του Παιδιού είναι η φετινή διαπολιτισμική εκδήλωση της UNICEF, που οργανώνεται την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, με τη χορηγική συνδρομή της INTERAMERICAN.

Η γιορτή αυτή έχει θεσμοθετηθεί για να δίνει χαρά στα παιδιά κοινωνικών ομάδων που δεν βρίσκονται στον πυρήνα της εύτακτης κοινωνικής ζωής και για να περνά μηνύματα για τη θέση και τον ρόλο τους στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία. Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια από τότε που κατοχυρώθηκε, με δεσμευτικό νομικό εργαλείο τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Παιδιού, η προστασία των δικαιωμάτων της επιβίωσης, της ανάπτυξης, της φροντίδας και της συμμετοχής των παιδιών στις αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή τους. Στην Ελλάδα η Σύμβαση επικυρώθηκε το 1992 και η UNICEF είναι ένας από τους οργανισμούς θεματοφύλακες των άρθρων που αυτή περιλαμβάνει.

Αναφερόμενος κατά τη Συνέντευξη Τύπου στην εκδήλωση, ο κ. Λάμπρος Κανελλόπουλος, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF, τόνισε ότι «η διαπολιτισμική σύναξη κάθε χρόνο απηχεί την ιδέα μιας ενιαίας κοινωνίας για τα παιδιά, χωρίς διακρίσεις, μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης προστασίας και ενδιαφέροντος, ώστε να ζουν και να μεγαλώνουν αξιοπρεπώς», συμπληρώνοντας ότι η INTERAMERICAN αποτελεί ένα σταθερό σύμμαχο της UNICEF στη προσπάθειά της να φτιάξει ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά.

Την αναγνώριση των ίσων δικαιωμάτων στη ζωή για τα παιδιά όλου του κόσμου πρόβαλε ως αναγκαιότητα ο κ. Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της INTERAMERICAN, υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη δραστηριότητα της UNICEF στην Ελλάδα. «Η φτώχεια, η πείνα, η εξαθλίωση, η αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και στην εκπαίδευση χαρακτηρίζουν τον παιδικό πληθυσμό μειονοτικών κοινοτήτων και στη χώρα μας και η UNICEF αναλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για να αναστρέψει αυτή την απαξιωτική για τον πολιτισμό μας πραγματικότητα», επεσήμανε ο εκπρόσωπος της χορηγού εταιρείας.

Η εν λόγω υποστηρικτική πρωτοβουλία της INTERAMERICAN εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Πράξεις Ζωής», που η εταιρεία υλοποιεί οργανωμένα από το 2003.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ