Καμπάνια της INTERAMERICAN για την πρόληψη των τροχαίων δυστυχημάτων

Η πολυετής εκστρατεία, που έχει οργανώσει η INTERAMERICAN με στόχο την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, είχε σταθμό στις 15 και 16 Μαΐου το Ηράκλειο Κρήτης.

Το ζήτημα της αντιμετώπισης του μεγάλου κοινωνικού, δημογραφικού και οικονομικού προβλήματος που προκαλούν οι θάνατοι και οι αναπηρίες από τροχαία δυστυχήματα έχει και την ασφαλιστική διάστασή του, η οποία με τη νέα νομοθεσία της αποζημίωσης ανά θύμα γίνεται κομβική για τις προβλέψεις αποθεματοποίησης της ασφαλιστικής αγοράς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η INTERAMERICAN κατέγραψε από εμπλοκή ασφαλισμένων σε αυτήν οχημάτων 70 θανάτους το 2009, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2010 έχουν καταγραφεί 12 θάνατοι. Το 2009 η Εταιρεία κατέβαλε σε αποζημιώσεις αστικής ευθύνης αυτοκινήτου συνολικά 71,4 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) «Πράξεις Ζωής» η Εταιρεία υλοποιεί, με τη συνεργασία του Ιαβέρη, βετεράνου οδηγού αγώνων αυτοκινήτου, μια καμπάνια κυκλοφοριακής αγωγής για τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς των πολιτών, οργανώνοντας εκδηλώσεις κατά προτεραιότητα στα αστικά κέντρα της περιφέρειας που παρουσιάζουν υψηλό δείκτη επικινδυνότητας, με την εθελοντική σύμπραξη των τοπικών γραφείων πωλήσεων. Στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου, ανοιχτό σεμινάριο με βασικό ομιλητή τον Ιαβέρη, ενώ στις 16 Μαΐου, οργανώθηκε επίδειξη πρακτικής αντιμετώπισης απρόβλεπτων κινδύνων κατά την οδήγηση. Οι εκδηλώσεις τέθηκαν υπό την αιγίδα του δήμου και είχαν την αρωγή του οργανισμού λιμένος Ηρακλείου και της Διεύθυνσης Τροχαίας του νομού, στην οποία προσφέρθηκε από την INTERAMERICAN ένα ραντάρ ελέγχου της ταχύτητας.

Από το 2003, που το πρόγραμμα για την ασφαλή οδήγηση υλοποιείται στο πλαίσιο της ΕΚΕ, εκτιμάται ότι έχουν συμμετάσχει σε ενημερωτικές εκδηλώσεις της Εταιρείας περισσότερα από 10.000 άτομα – μαθητές, στρατευμένοι και ενήλικοι πολίτες. Επισημαίνεται ότι η INTERAMERICAN αποτελεί μέλος της Ευρωπαϊκής Χάρτας Οδικής Ασφάλειας.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ