Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

BOUSSIAS: Building Materials Forum

13 Δεκεμβρίου 2022 @ 08:30 - 18:00

13 Δεκεμβρίου @8.30-18.00

Showcasing Innovation, Design, Sustainability and Efficiency

Η ταχεία ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας χρειάζεται την υποστήριξη νέου υλικού. Το νέο υλικό μαζί με την πληροφορία και την ενέργεια είναι γνωστά ως οι τρεις πυλώνες της σύγχρονης επιστήμης και τεχνολογίας του Κατασκευαστικού Κλάδου. Η αρχιτεκτονική είναι ένα από τα παραδείγματα.

Η εμφάνιση νέων δομικών υλικών όχι μόνο ενίσχυσε την αρχική απόδοση των υλικών, όπως η αντοχή, οι μηχανικές ιδιότητες αλλά και την απόδοση αντοχής, εξοικονόμησης ενέργειας, μόνωσης, στεγανότητας και αισθητικού αποτελέσματος. Τα δομικά υλικά αναπτύσσονται προς την επιδίωξη της λειτουργικής ποικιλομορφίας, της οικονομίας του κύκλου ζωής και της ανακύκλωσης. Με την αλλαγή των αντιλήψεων διαβίωσης και την απαίτηση της πολυσχιδούς κτιριακής λειτουργίας, ως πολύ βασικά στοιχεία της κατασκευής, τα οικοδομικά υλικά θα αντιμετωπίσουν πολλές προκλήσεις.

Το Forum Building Materials 2022 θα επικεντρωθεί σε ερευνητικά σημεία όπως οικοδομικά υλικά, ημιαγώγιμα υλικά, οργανικά/πολυμερή υλικά, νανοϋλικά, σύνθετα υλικά, βιο-υλικά κ.λπ. καθώς και σε ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας, για τη δημιουργία επιχειρηματικών ή ερευνητικών σχέσεων και την εύρεση συνεργατών για μελλοντική συνεργασία.

Το βασικό θέμα των δομικών υλικών το 2022 θα είναι οι τιμές πρώτων υλών, άρα η αναζήτηση στη καινοτομία των υλικών και στον σχεδιασμό και τον κύκλο ζωής των κατασκευών. Για αυτές τις καινοτόμες λύσεις θα μας μιλήσουν ομιλητές με πολλά case studies από την ελληνική και ξένη αγορά.

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα:
08:30 - 18:00
Ιστότοπος:
https://www.buildingmaterialsconference.gr/

Χώρος Διεξαγωγής

OTE Academy
Athens, 15122 + Χάρτης Google