Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΠΙΟΝΗ: Ημερίδα «Φροντίζοντας τους Φροντιστές»

28 Σεπτεμβρίου 2018 @ 00:00

Η ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει, στις 28 Σεπτεμβρίου 2018, στις 15:30 στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, ημερίδα που εστιάζει στους ανεπίσημους φροντιστές.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας στην Ελλάδα, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ψυχικής Υγείας, της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τον Εγκέφαλο.

Η ημερίδα θα φιλοξενήσει σημαντικούς επιστήμονες όπως ο καθηγητής ψυχιατρικής κος Γιώργος Χριστοδούλου, ο Δρ. Δημήτριος Κόντης, η Δρ. Καλλιόπη Παναγιωτοπούλου, ο κ. Παναγιώτης Χόνδρος από την ΜΚΟ ΕΠΑΨΥ και ο κ. Αλέξανδρος Οικονόμου από την ΜΚΟ ΕΔΡΑ.

Στην ημερίδα της 28.9.2018 Θα συμμετέχουν επίσης αξιόλογοι ομιλητές από το εξωτερικό όπως ο κος Stecy Yghemonos, εκτελεστικός διευθυντής της ομοσπονδίας Eurocarers, η κα Miia Männikkö πρόεδρος του ΔΣ της ομοσπονδίας EUFAMI και ο Γερμανός Ψυχίατρος και φροντιστής Δρ Reinhard Peuker.

Η εκδήλωση που έχει την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα θα δώσει την ευκαιρία σε φροντιστές όπως η κ. Dragana Kistner από τη Γερμανία και η κα Stefania Buoni, πρόεδρος της COMIP – Children Of Mentally Ill Parents, από την Ιταλία να μοιραστούν τις προσωπικές τους εμπειρίες και να συζητήσουν τις προκλήσεις που σχετίζονται με τη φροντίδα ενός συγγενή με χρόνια νόσο.

Το συνέδριο διοργανώνεται με την υποστήριξη του ευρωβουλευτή από την Τσεχία, κ. Tomas Zdechovsky, του πρώην ευρωβουλευτή κ. Νίκο Χρυσογέλου και της ευρωβουλευτού κας Kostadinka Kuneva.

Η πρώην υπουργός Παιδείας και Υγείας κα Μαριέττα Γιαννάκου θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους χορηγούς επικοινωνίας http://www.psychologynow.grhttp://www.socialpolicy.grhttp://www.iatronet.gr και τις εταιρείες Interamerican, Φαρμασέρβ Lilly για τη γενναιόδωρη υποστήριξη τους.

Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά υπάρχει χώρος μόνο για 70 άτομα.

Εγγραφές εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28 Σεπτεμβρίου 2018
Ώρα:
00:00