Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Environmental Awards

18 Δεκεμβρίου 2012 @ 00:00

environmental-awards
Tρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2012, 19:30
Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental

Δηλώστε συμμετοχή στην τελετή απονομής

To Plant Management της Boussias Communications διοργανώνει για πρώτη χρονιά τα Environmental Awards, τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις βέλτιστες πρακτικές αξιοποίησης Διαδικασιών και Πρωτοβουλιών για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία από Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης – σε τομείς όπως: Waste management, Water Stewardship, Energy Efficiency, Carbon Management, Environmental Health Protection, Sustainable Built Environment, Supply Chain Sustainability κλπ. σε συνεργασία με ανεξάρτητη ομάδα αξιολόγησης που αποτελείται από διακεκριμένους επιστημονικούς ακαδημαϊκούς συνεργάτες και εκπροσώπους επαγγελματικών φορέων.

Σκοπός του διαγωνισμού
Σκοπός των βραβείων είναι να αναδειχθούν οι βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης έργων, διαδικασιών και πρωτοβουλιών, οι οποίες συνεισφέρουν και υποστηρίζουν την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, αναδεικνύοντας παράλληλα τη συνεισφορά επιχειρήσεων και οργανισμών στην εθνική οικονομία και την κοινωνία.

Οι βέλτιστες πρακτικές που θα διακριθούν στον διαγωνισμό θα καταγραφούν οργανωμένα, με στόχο να γνωστοποιηθούν ευρέως σε στελέχη όλων των κλάδων της οικονομίας, εργαζόμενους, φοιτητές, κοινή γνώμη με ειδικά άρθρα, αφιερώματα περιοδικών, ειδικές εκδηλώσεις, ομιλίες κλπ.

Αναμενόμενο από την αναγνώριση και δημοσιοποίησή τους είναι αφενός μεν η μείωση της περιβαλλοντικής επίδρασης και, αφετέρου, η διαρκής βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης όλων των επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ώστε κάθε χρόνο αυτές να επιτυγχάνουν καλύτερα περιβαλλοντικά και οικονομικά αποτελέσματα.

Σε ποιους απευθύνεται
Τα Environmental Awards απευθύνονται σε όλες τις Επιχειρήσεις – Οργανισμούς και Φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης που έχουν εφαρμόσει (την τελευταία 3ετία) επιτυχημένες πρακτικές ή έχουν εγκαταστήσει τεχνολογίες για την αποτελεσματική εκμετάλλευση, αξιοποίηση ή διαχείριση των υγρών ή στερεών αποβλήτων, που προκύπτουν από την παραγωγική τους διαδικασία ή τη λειτουργία τους.

Επίσης απευθύνονται σε επιχειρήσεις – οργανισμούς που με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας μεγιστοποιούν την εκμετάλλευση και αξιοποίηση των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν, μειώνουν τις εκπομπές των ρύπων που παράγουν, διαχειρίζονται αποδοτικά την ενέργεια που καταναλώνουν, ελαχιστοποιούν την περιβαλλοντική όχληση που προκύπτει από τις δραστηριότητές τους κλπ.

Ακόμη, αφορούν επιχειρήσεις που έχουν υλοποιήσει επιτυχημένες πρακτικές επικοινωνίας για την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και την αειφορία.


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Δεκεμβρίου 2012
Ώρα:
00:00