Επιχειρηματική αποστολή, στη Θεσσαλονίκη, 8 γερμανικών εταιρειών από τον κλάδο της Ενέργειας, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στις 26 με 29 Ιουνίου 2023, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Προστασίας του Κλίματος (BMWK).
Ειδικότερα, πρόκειται για τις εταιρείες:
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα με θέμα την «Αποθήκευση Ενέργειας για ΑΠΕ και Υποδομές Φόρτισης για την Ηλεκτροκίνηση», η οποία θα λάβει χώρα την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, στο Electra Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχουσες γερμανικές εταιρείες θα παρουσιάσουν υπηρεσίες και προϊόντα με έμφαση στα συστήματα αποθήκευσης για ΑΠΕ και υποδομές φόρτισης για την ηλεκτροκίνηση, ενώ εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα εμπλουτίσουν την ημερίδα με εισηγήσεις για το δυναμικό της γερμανικής αγοράς αλλά και τα δεδομένα και τις προοπτικές του κλάδου στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις προγραμματισμένες Β2Β συναντήσεις, που θα πραγματοποιηθούν με ελληνικές εταιρείες, φορείς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξερευνώντας δυνατότητες συνεργασιών και συνεργιών.
Σύμφωνα με τους νέους στόχους του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), προτείνεται ο τριπλασιασμός της δυναμικότητας των μονάδων αποθήκευσης ενέργειας έως το 2030. Ο πήχης για τον στόχο αποθήκευσης ενέργειας αυξήθηκε εντυπωσιακά από τα 2,7 GW στα 9,3 GW για το 2030. Προβλέπεται ότι, από τα 9,3 GW, τα 5,6 GW θα αντιστοιχούν σε μονάδες αποθήκευσης με συσσωρευτές, τα 2,5 GW σε μονάδες αντλησιοταμίευσης και το 1,2 GW στην παραγωγή υδρογόνου με ηλεκτρόλυση.
Ο 8 γερμανικές εταιρείες, που θα συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή 26 με 29 Ιουνίου, η οποία αποτελεί συνέχεια των θεματικών επιχειρηματικών αποστολών, που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο τα προηγούμενα έτη και έτυχαν ουσιαστικής ανταπόκρισης από την ελληνική αγορά, θα παρουσιάσουν καινοτόμα προϊόντα για την ασφαλή και περιβαλλοντική διαχείριση της ενέργειας, όπως:
Τέλος, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης θα αναδειχθούν σύγχρονες εφαρμογές ελέγχου και διαχείρισης των υποδομών και δικτύων και κινητές μονάδες φόρτισης και μπαταρίες, που προσφέρουν λύσεις για την ευελιξία και επιτυχημένη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.
Τα προφίλ των γερμανικών εταιρειών της αποστολής βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου, προκειμένου επιχειρήσεις και φορείς του κλάδου, που ενδιαφέρονται για σχετικές συναντήσεις, να μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα δήλωσης ενδιαφέροντος, η οποία είναι επίσης διαθέσιμη στην ιστοσελίδα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και το πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου www.german-chamber.gr, στην ενότητα εκδηλώσεις, ή να επικοινωνούν στο τηλ. 2310-327733/-34, E-Mail: ahkthess@ahk.com.gr. Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται η online δήλωση συμμετοχής. Σημειώνεται ότι λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.