Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εικαστική παρέμβαση NATURA 2011 στο Ίδρυμα Ευγενίδου

7 Ιουνίου 2011 @ 00:00 - 15 Ιουνίου 2011 @ 00:00

Μια σημαντική εικαστική έκθεση έργων ζωγραφικής και γλυπτικής με αφορμή τη διεθνή ημέρα περιβάλλοντος, φιλοξενείται στους χώρους του Ιδρύματος Ευγενίδου και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.).
Η παρούσα έκθεση συμπληρώνει και ενδυναμώνει την πολιτιστική διάσταση του Ιδρύματος, αλλά και καταγράφει σαφώς τον, παραδοσιακά, φιλοπεριβαλλοντικό προσανατολισμό του, που φέτος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι το 2011 έχει χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο Έτος Δασών.
Το συμβολικό όνομα NATURA της έκθεσης, αλλά και το διαπεραστικό βάρος των έργων 42 σύγχρονων καταξιωμένων καλλιτεχνών, δεν αποτελεί παρά ένα ηχηρό μήνυμα ποιοτικής διάστασης ένα συμμετοχικό γεγονός Ιδρύματος και δημιουργών, προκειμένου από κοινού να συμβάλλουν στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, ώστε ο σεβασμός στη φύση να μη συνεχίσει να παραμένει σοβαρό ζητούμενο.
Με αφορμή τη σημασία που το Ίδρυμα Ευγενίδου αποδίδει στη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και στη συγκεκριμένη εικαστική παρέμβαση, αποφασίστηκε να τιμηθεί ο μεγάλος Δάσκαλος-Ζωγράφος και σήμερα Ακαδημαικός κύριος Παναγιώτης Τέτσης για την καθοριστική συμβολή του προς αυτήn την κατεύθυνση, με το έργο της ζωής του.
Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες επιλέχθηκαν έτσι ώστε τιμητικά να τον «συνοδεύσουν» με τα δικά τους έργα. Πολλοί υπήρξαν μαθητές του, άλλοι θαυμαστές του και δεν είναι λίγοι, όσοι εμπνεύσθηκαν από τις δημιουργίες του. Ακολουθούν με αλφαβητική σειρά οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες:
  • Δάφνη Αγγελίδου, Λεμονιά Αμαραντίδου, Μάρκος Βενιός, Χρύσα Βέργη, Ελευθερία Γαλάτη, Παρασκευή Γαρδέλη, Χριστόδουλος Γκαλντέμης, Κορνήλιος Γραμμένος, Ελένη Δελή, Τάσος Δήμος, Μαριλένα Ζαμπούρα, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ευαγγελία Ιωάννου, Ειρήνη Κανά, Κώστας Καρνάβας, Χρήστος Κεχαγιόγλου, Γιώργος Κουβάκης, Μαρία Κτιστοπούλου, Κυριακή, Αφροδίτη Λίτη, Μιχάλης Μαδένης, Πένη Μαναβή, Καλλιρόη Μαρούδα, Αλέξανδρος Μουστάκας, Ισμήνη Μπονάτσου, Γιάννης Νομικός, Γιώργος Ξενούλης, Φωτεινή Οθωναίου, ¶γγελος Παναγιωτίδης, Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Ηλίας Παπανικολάου, Γιάννης Παρμακέλης, Άντζελα Πετροχείλου, Κωνσταντίνος Ράμμος, Μάγδα Σιαμκούρη, Κώστας Σχοινάς, Βασίλης Τάγκαλος, Βαγγέλης Τζερμιάς, Άννα-Μαρία Τσακάλη, Μαρία Φιλοπούλου, Μανώλης Χάρος.
Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η κριτικός και ιστορικός τέχνης κυρία Αθηνά Σχινά. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Άρης Αλεξόπουλος και από τις 7 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.
Ώρες λειτουργίας της έκθεσης καθημερινά 10:00-21:00.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
7 Ιουνίου 2011 @ 00:00
Τέλος:
15 Ιουνίου 2011 @ 00:00