Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Sustainable Retail ’11 – Refrigeration, Air-conditioning, Lighting, Energy

11 Οκτωβρίου 2011 @ 00:00

sustainable-retail-11-refrigeration-air-conditioning-lighting-energy
Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011, 8:30-17:00
PARK Hotel Athens
(Λεωφ. Αλεξάνδρας 10, Αθήνα)


Επιτυχημένες πρακτικές μείωσης του ενεργειακού κόστους στην ατζέντα του συνεδρίου
www.sustainableretail.gr

Όσα θα θέλατε να ακούσετε για επιτυχημένες πρακτικές στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας -με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον- αλλά και για προϊόντα και υπηρεσίες που θα σας βοηθήσουν να υλοποιήσετε σχετικές πρωτοβουλίες στη δική σας επιχείρηση αποτελούν μέρος της ατζέντας του συνεδρίου Sustainable Retail ’11, που διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το «σελφ σέρβις». Οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων που αναγνωρίζουν την αξία της σωστής επένδυσης στον εκσυγχρονισμό και την καινοτομία, χωρίς να θυσιάζουν το μέλλον του πλανήτη ούτε την καλή λειτουργία τους, μιλούν στο συνέδριο, απαντούν στις ερωτήσεις σας και ανταλλάσσουν απόψεις και προβληματισμούς. Η αποδοτική και υπεύθυνη διαχείριση της ενέργειας αποτελεί για το λιανεμπόριο ένα μεγάλο στοίχημα για την εξασφάλιση επιπλέον ρευστότητας, μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και βελτίωση της ποιότητας του χώρου πραγματοποίησης αγορών.

Ανάλυση θεματολογίας
Το συνέδριο χωρίζεται σε βασικές θεματικές ενότητες:
  • Φωτισμός
Οι ομιλητές αναφέρονται στις εφαρμογές που απευθύνονται στο λιανεμπόριο των νέων, σύγχρονων τάσεων στον τομέα του φωτισμού, στο κατάστημα, τους αποθηκευτικούς χώρους κλπ. Δίνονται παραδείγματα μέτρησης των αποτελεσμάτων της χρήσης των νέων προϊόντων στον ισολογισμό της επιχείρησης αλλά και της θετικής επίδρασής τους στη διαμόρφωση ενός ελκυστικού αγοραστικού περιβάλλοντος και κατά συνέπεια, στην καταναλωτική συμπεριφορά. Παρουσιάζονται επιτυχημένα case studies, ενώ γίνεται αναφορά στις επιταγές της σύγχρονης νομοθεσίας και στις διεθνείς τάσεις.
  • Ψυκτικός εξοπλισμός
Παρουσιάζονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων που διαχειρίζονται τρόφιμα για οικονομική και οικολογική ψύξη-συντήρηση των προϊόντων (σούπερ μάρκετ, βιομηχανίες τροφίμων, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης κλπ), η συνεισφορά των νέων τεχνολογιών στη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων κλπ. Οι ομιλητές αναφέρονται σε νέα προϊόντα, επιτυχημένα case studies, στη μέτρηση της αποτελεσματικότητας των σχετικών επενδύσεων, στις αλλαγές στη νομοθεσία και στη διεθνή εμπειρία.
  • Κλιματισμός
Εξετάζονται οι προτάσεις που αφορούν στο σύνολο των κλάδων του λιανεμπορίου για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας με τη χρήση σύγχρονων λύσεων στον κλιματισμό καταστημάτων, αποθηκών κλπ αλλά και για τη βελτίωση του αγοραστικού περιβάλλοντος. Παρουσιάζονται συγκεκριμένες λύσεις που προσφέρει ο κλάδος του κλιματισμού, με παραδείγματα αποτελεσμάτων –ποσοτικών και ποιοτικών- συγκεκριμένων εφαρμογών στην Ελλάδα και διεθνώς.
  • Ενέργεια
Αναλύονται οι επιλογές που έχει στη διάθεσή της σήμερα η αγορά στον τομέα της ενέργειας. Παρουσιάζονται συγκεκριμένες οι πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί από σύγχρονες επιχειρήσεις με στόχο τη μείωση του κόστους των σχετικών τιμολογίων αλλά και την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος με επιβλαβείς ρύπους.

Άλλες ενότητες:
Στη διαμόρφωση του περιεχομένου του συνεδρίου θα συνεισφέρουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι -επιχειρήσεις λιανεμπορίου και προμηθευτές λύσεων. Ανάλογα με τις ανάγκες που θα διαπιστωθούν στην πορεία, οι θεματικές ενότητες που θα μας απασχολήσουν μπορεί να εμπλουτιστούν με αυτές της:
  • Θέρμανσης (πετρελαϊκές εταιρείες, φυσικό αέριο).
  • Κατασκευής ή βελτίωσης κτιριακών εγκαταστάσεων (βιοκλιματικά κτίρια, επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίου κλπ).
Παρακαλούμε όπως βρείτε παρακάτω:
Για δηλώσεις συμμετοχής κάντε κλικ ΕΔΩ.

Επικοινωνία
  • Για περιεχόμενο: κ. Ξένια Μαντζιώρη, τηλ.: 210 661 7777 (εσωτ. 164), fax: 210 661 7778, E-mail: xman@boussias.com
  • Για συμμετοχές: κ. Αγγέλα Κοντού, τηλ.: 210 661 7777 (εσωτ. 370), fax: 210 661 7778, E-mail: nakin@boussias.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Οκτωβρίου 2011
Ώρα:
00:00