Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

5th Corporate Communication Conference

20 Οκτωβρίου 2011 @ 00:00

5th-corporate-communication-conference
Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011
Ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental
(Λεωφόρος Συγγρού 89 – 93, Αθήνα)

Ανάλυση θεματολογίας

Παρόλο που σήμερα κανείς δεν αμφισβητεί πλέον την ανάγκη των επιχειρήσεων να είναι ανοιχτές, διαφανείς και αυθεντικές, αγκαλιάζοντας την επανάσταση της κοινωνικής τεχνολογίας, ωστόσο ο φόβος και η διστακτικότητα κυριαρχούν. Αυτό που λείπει είναι η μέθοδος, είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν, είναι η απάντηση στο «πώς».

Αυτή την απάντηση έρχεται να δώσει η Charlene Li, ένα από τα «12 δημιουργικότερα μυαλά» σύμφωνα με το Fast Company, διάσημη συγγραφέας και thought leader στον τομέα της ηγεσίας, των social media και του marketing.

«Αυτό που συχνά λείπει όταν οι ηγέτες προσπαθούν να αποφασίσουν πόσο ανοιχτός θα πρέπει να είναι ο οργανισμός του οποίου ηγούνται, είναι η συνεπής στρατηγική», λέει η ίδια. «Οι επιχειρήσεις οφείλουν να ακολουθούν συγκεκριμένους κανόνες στη δημιουργία αυτών των νέων σχέσεων, πρέπει να έχουν αντικειμενικούς στόχους, να μπορούν να μετράνε τα αποτελέσματα της προσπάθειας και να θυμούνται διαρκώς ότι δεν υπάρχει μία μαγική συνταγή για όλους. Η όλη διαδικασία δεν σημαίνει επίσης κατ’ ανάγκη απώλεια ελέγχου. Σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να σημαίνει ακριβώς το αντίθετο».

Ο ρόλος της Εταιρικής Επικοινωνίας
Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει στη συνέχεια, είναι φυσικά ποιός θα αναλάβει να οδηγήσει την επιχείρηση στη διαμόρφωση της κατάλληλης ανοιχτής στρατηγικής και θα λειτουργήσει ως σύμβουλος και σύμμαχος σε αυτή την πορεία.

Είναι σαφές ότι πρόκειται για έναν ρόλο που ταιριάζει απόλυτα στην Εταιρική Επικοινωνία. Αρκεί να καταφέρει να τον ενσαρκώσει. Ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, ο Corporate Communication Director, οι επαγγελματίες του τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας διαθέτουν την πλέον κατάλληλη στρατηγική θέση στη νέα, «ανοιχτή» επιχειρηματική σκακιέρα, ωστόσο δεν έχουν ακόμη καταφέρει να πείσουν ως προς αυτό την ηγεσία.

Γιατί; Τι είναι αυτό που λείπει;
Η Charlene Li έρχεται να δώσει την απάντηση σε αυτό ακριβώς το ερώτημα. «Ο ρόλος των Δημοσίων Σχέσεων και της Εταιρικής Επικοινωνίας δεν περιορίζεται στην άριστη γνώση χειρισμού της τελευταίας απαστράπτουσας τεχνολογίας κοινωνικής δικτύωσης, ούτε στην απλή παράθεση εργαλείων ανάλυσης. Η ηγεσία σήμερα χρειάζεται «μετάφραση» του ανοιχτού επιχειρείν, χρειάζεται καθοδήγηση, ανάπτυξη και εφαρμογή μακροπρόθεσμης στρατηγικής». Η Charlene Li τοποθετεί τον τομέα της Εταιρικής Επικοινωνίας ακριβώς σε αυτή τη διάσταση και του προσφέρει τα κατάλληλα εφόδια.

Ο δρόμος προς την «ανοιχτή» επιχειρηματικότητα είναι δρόμος χωρίς επιστροφή και σύντομα όλες οι επιχειρήσεις θα τον περπατήσουν. Στις 20 Οκτωβρίου και στο πλαίσιο του Corporate Communication Conference, η Charlene Li τοποθετεί την Εταιρική Επικοινωνία στο τιμόνι αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού.

Ταυτότητα του συνεδρίου
Το 5ο Συνέδριο Εταιρικής Επικοινωνίας έχει σχεδιαστεί για την ενδυνάμωση των ενεργειών ολικής επικοινωνίας ως άξονα στρατηγικής σημασίας για την αποτελεσματικότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων. Η εκδήλωση, στοχευμένη ειδικά για να πληροί τις ανάγκες των σύγχρονων επικοινωνιολόγων, αποτελεί το ετήσιο σημείο συνάντησής τους.

Στο φετινό συνέδριο οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν ουσιαστική γνώση και να εκτεθούν σε τρόπους και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα ο επαγγελματίας του marketing, του corporate communication, του internal communication και των public relations.

Το 5ο Corporate Communication Conference αποτελεί μια εκδήλωση για τους οργανισμούς που επιθυμούν κάθε εταιρική έκφραση να εντάσσεται σε ενιαία επιχειρησιακή στρατηγική.

Σε ποιους απευθύνεται
Το συνέδριο απευθύνεται σε όλα τα Ανώτατα και Ανώτερα Στελέχη που φέρουν την ευθύνη για να επικοινωνήσουν – εσωτερικά και εξωτερικά – τη στρατηγική της εταιρείας τους. Το συνέδριο συγκεκριμένα απευθύνεται σε:
  •     Προέδρους, Διευθύνοντες Συμβούλους και Γενικούς Διευθυντές
  •     Στελέχη Corporate Communication, Corporate Affairs & Public Affairs
  •     Στελέχη Δημοσίων Σχέσεων, Επενδυτικών Σχέσεων & Media Relations
  •     Στελέχη Ανθρωπίνου Δυναμικού & Εσωτερικής Επικοινωνίας.
Παρακαλούμε όπως βρείτε παρακάτω:

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
20 Οκτωβρίου 2011
Ώρα:
00:00