Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η ΕΔΡΑ συμμετέχει στην εκδήλωση με θέμα: «Αστική Γεωργία στο Πάρκο Τρίτση»

21 Οκτωβρίου 2011 @ 00:00

 Η ΕΔΡΑ συμμετέχει στην εκδήλωση με θέμα: «Αστική Γεωργία στο Πάρκο Τρίτση»
που διοργανώνει ο Οργανισμός Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση»

Την Παρασκευή 21, Οκτωβρίου του 2011, στις 4 μ.μ. στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», στην αίθουσα εκδηλώσεων του Natura Shop θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Αστική Γεωργία στο Πάρκο Τρίτση».

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Γενικός Γραμματέας του Υ.Π.Ε.Κ.Α. κ. Άρης Αλεξόπουλος, η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος του Υ.Π.Ε.Κ.Α., κ. Μαρία Καλτσά, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση», κ. Σταύρος Μηλιώνης και ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της ΜΚΟ «ΕΔΡΑ», κ. Αλέξανδρος Οικονόμου.

Θα γίνουν ομιλίες από τους: Γιάννη Σπαντιδάκη, Γεωπόνο-Κηποτέχνη με θέμα: «Η Αστική Γεωργία από το Παρελθόν του Πύργου Βασιλίσσης στο Παρόν του Πάρκου Τρίτση» Δρ. Θεοδοσία Ανθοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής με θέμα «Αστική Γεωργία: η συμβολή της στη στήριξη των τοπικών κοινωνιών και στη δημιουργία βιώσιμων πόλεων», Δρ Σταμάτη Σεκλιζιώτη, Γεωπόνο (ΑΠΘ)-Αρχιτέκτονα Τοπίου (MPhil & PhD Birmingham UK), Πρόεδρο του Δ.Σ. της Επιστημονικής Εταιρίας «ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, Πρώην Ακόλουθο Γεωργικών Υποθέσεων του Υπ. Γεωργίας των ΗΠΑ για την Ελλάδα (USDA/FAS) με θέμα: «Το κίνημα της Αστικής Γεωργίας στον Διεθνή χώρο και οι μεταλλάξεις που προκαλεί στους ανοιχτούς χώρους και στη συμπεριφορά των τοπικών κοινωνιών, το Παράδειγμα της Αμερικής», Simon Rackham, Landscape Architect με θέμα: «Η ιστορία της Αστικής Γεωργίας στη Βρετανία (Allotment Stories from UK)», Ματίνα Κανάκη, Τ. Γεωπόνο, Msc Περιβαλλοντικής Μηχανικής, υποψήφια Δρ, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικών δράσεων ΚΕΑΝ με θέμα: «Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση με Θεραπευτικές Δράσεις Βιο-Λαχανόκηπου και Οικο-Κηπουρικής», Ευδοκία Μπουκουβάλα, Τ. Γεωπόνο-Αρχιτέκτονα Τοπίου, Msc Αρχιτεκτονικής Τοπίου, με θέμα: «Αστική Γεωργία: Το παράδειγμα της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης», Νίκο Θυμάκη, Γεωπόνο Δήμου Κηφισίας με θέμα «Αστική Γεωργία στα Πλαίσια τα Οικολογικής Διαχείρισης Πρασίνου», Μιχάλη Μανιαδάκη, υπεύθυνος για το «Στην πόλη περιβόλι» Οικολογικός Σχεδιασμός, Οργανική Βιοκηπουρική με θέμα: «Φτιάχνοντας Οικολογικούς Λαχανόκηπους στην Πόλη. Η καθημερινή πρακτική».

Η ημερίδα θα κλείσει με συμπεράσματα σχετικά με την εφαρμογή της Αστικής Γεωργίας στο Πάρκο Τρίτση από την Δρ. Τζούλια Τζώρτζη, Αρχιτέκτονα Τοπίου – Δασολόγο, Διευθύντρια του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείριση του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνη Τρίτση.

Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών για ξενάγηση σε χώρους που εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα της «Αστικής Γεωργίας» σε συνεργασία με την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» καθώς και επίσκεψη στο χώρο του Πάρκου Τρίτση που φιλοξενείται η «ΚΙΒΩΤΟΣ».

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
21 Οκτωβρίου 2011
Ώρα:
00:00