Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Sustainability Forum 2012 από τη EuroCharity και το AIT (Athens Information Technology)

5 Οκτωβρίου 2012 @ 00:00

sustainability-forum-2012-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-eurocharity-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-athens-information-technology-ait
Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012, Εγκαταστάσεις του ΑΙΤ
(19,5 χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, Παιανία, Αθήνα)
www.ait.gr/sf2012


Η EuroCharity σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό ινστιτούτο τεχνολογίας AIT (Athens Information Technology) διοργανώνουν το Sustainability Forum 2012: A training, networking and professional development event.

H κ. Elina Sviklina, Manager – Report Services, Global Reporting Initiative (GRI), σε ειδική παρουσίαση με θέμα: «Το μέλλον των εκθέσεων αειφορίας» θα επικεντρωθεί σε επίκαιρα ζητήματα όπως οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες G4, ο ενοποιημένος απολογισμός (integrated reporting) και εργαλεία τα οποία υποστηρίζουν τις επιχειρήσεις στη διαδικασία εκπόνησης απολογισμού αειφορίας (εξειδικευμένο λογισμικό, βάσεις δεδομένων αειφορίας, μέθοδοι συλλογής και ανάλυσης δεδομένων, κλπ.)

Πρόκειται για ένα multi-stakeholder Forum στο οποίο θα μοιραστούν την εμπειρία τους και τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες, διεθνούς φήμης ομιλητές και ειδικοί σε θέματα αειφορίας, μεταξύ άλλων ο Derwin Johnson, υψηλόβαθμο στέλεχος επικοινωνίας με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας και η Dr. Annie Pearce, καθηγήτρια στο Myers-Lawson School of Construction του Virginia Tech των Η.Π.Α.

Το Forum έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και εστιάζει σε θέματα αειφορίας (sustainability), ενώ βασικός του στόχος είναι η παροχή γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειριών στα ενδιαφερόμενα μέρη μέσω εξειδικευμένων workshops τα οποία έχουν ως εξής:
  • Βασικές αρχές της αειφορίας
  • Πράσινες εξυπνες πόλεις / Περιβάλλον
  • Green ICT / Περιβαλλοντικό αποτύπωμα
  • Επικοινωνώντας την αειφορία
  • Αειφόρες εγκαταστάσεις και συστήματα υποδομών
  • Δημιουργώντας μία στρατηγική αειφορίας
  • Διασφάλιση περιεχομένου απολογισμού αειφορίας
  • Μετρώντας και αντισταθμίζοντας τις εκπομπές άνθρακα
  • Αειφορία και μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Το Forum απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες που ασχολούνται με την αειφορία, CSR Practitioners & Managers, HR Managers, PR Specialists, Marketing Managers, Περιβαλλοντολόγους, Επενδυτές, MKO κ.ά. Μεταξύ των παρουσιαστών των εκπαιδευτικών εργαστηρίων θα είναι ο Derwin Johnson, διεθνούς φήμης σύμβουλος επικοινωνίας και πρώην Αssociate Professor στο Graduate School of Journalism του Columbia University, η Annie Pearce, Associate Professor στο Myers-Lawson School of Construction του Πανεπιστημίου Virginia Tech και η Elina Sviklina, Manager Report Services στο Global Reporting Initiative (GRI).

Για περισσότερες πληροφορίες για το Forum, το αναλυτικό πρόγραμμα και τη δήλωση συμμετοχής μπορείτε να απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@eurocharity.org ή sf2012@ait.gr.

Σχετικά με το AIT
To AIT είναι μη κερδοσκοπικό, ανεξάρτητο ινστιτούτο τεχνολογίας που συνδυάζει κορυφαίο εκπαιδευτικό προσωπικό και συνεργασίες με πολυεθνικές εταιρείες, διεθνή ερευνητικά κέντρα και κορυφαία πανεπιστήμια ώστε να προσφέρει διεθνούς επιπέδου εκπαίδευση και προηγμένη έρευνα σε καινοτόμες τεχνολογίες. Το ΑΙΤ χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα εργαστήρια, συνεργασίες με διεθνούς φήμης πανεπιστήμια και ένα μεγάλο εύρος ακαδημαϊκών προγραμμάτων και υποτροφιών παρέχοντας στοχευμένη εκπαίδευση σε επαγγελματίες και στελέχη, και σύγχρονη παιδεία και επαγγελματική αποκατάσταση σε μια πολυεθνική και ποικιλόμορφη φοιτητική κοινότητα. www.ait.gr.




Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Οκτωβρίου 2012
Ώρα:
00:00
Κατηγορία Εκδήλωση: