Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εσπερίδα με θέμα: «Ανακύκλωση και Διαχείριση Αποβλήτων»

10 Ιουλίου 2012 @ 00:00

 Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012
Συνεδριακή αίθουσα της ΕΕΔΕ
(Λεωφ. Ιωνίας 200 & Ιακωβάτων 61, Κάτω Πατήσια, Αθήνα)

Ίσως κάποτε η δραστηριοποίηση στην ανακύκλωση και τη διαχείριση απορριμμάτων και βιομηχανικών αποβλήτων να θεωρείτο απλώς ως πολιτική ορθότητα, ως ένδειξη ευαισθησίας προς το περιβάλλον και τους κοινωνικούς εταίρους. Ίσως ακόμη κάποιος να σκεφτόταν ότι σήμερα, με τη θύελλα της κρίσης να μαίνεται, η ενασχόληση με τέτοια θέματα αποτελεί περιττή πολυτέλεια. Και όμως η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. Διότι, πέρα από τις νομοθετικές προβλέψεις και τις νομικές υποχρεώσεις, ακόμη και η προφανής μαζική ενασχόληση διαφόρων μειονοτήτων στην ανεπίσημη ανακύκλωση μετάλλων δείχνει, με τον απλούστερο και τον πιο οφθαλμοφανή τρόπο, την οικονομική σημασία τέτοιων δράσεων και δραστηριοτήτων.

Με το σκεπτικό αυτό το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της ΕΕΔΕ, διοργανώνει εσπερίδα με θέμα: «Ανακύκλωση και Διαχείριση Αποβλήτων», την Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 στη συνεδριακή αίθουσα της ΕΕΔΕ στα Κάτω Πατήσια.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να προσεγγίσει το καίριο αυτό ζήτημα, τόσο από την θεωρητική και την ακαδημαϊκή πλευρά του, όσο και από τη βιομηχανική, με την παρουσία μιας μεγάλης ελληνικής εταιρείας, η λειτουργία της οποίας φυσιολογικά παράγει απόβλητα, αλλά και μιας εταιρείας, κορυφαίας στις τεχνικές και τις τεχνολογίες της ανακύκλωσης. Συγκεκριμένα στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Γιάννης Μαλιόγλου, Διευθυντής Περιβαλλοντικής Διαχείρισης της Ε.Α.Β. και Ιωάννης Πολυχρονόπουλος, Πρόεδρος της POLYECO.

Η εσπερίδα απευθύνεται σε υπεύθυνους περιβαλλοντικής διαχείρισης εταιρειών, σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο, σε σπουδαστές, μηχανικούς και συμβούλους και σε κάθε επαγγελματία με περιβαλλοντικές ευαισθησίες και, πιθανώς, με σχετικά επιχειρηματικά ενδιαφέροντα. Η είσοδος είναι ελεύθερη αφού υποβληθεί Δήλωση Συμμετοχής.

Σχετικά με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της ΕΕΔΕ
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Διοικήσεως Παραγωγής Προϊόντων & Υπηρεσιών (ΕΙΔΙΠ) της ΕΕΔΕ δημιουργήθηκε το 1980. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ΕΕΔΕ, αποβλέπει ιδιαίτερα στην αύξηση της αποτελεσματικότητας του Μάνατζμεντ στο χώρο της Παραγωγής Υλικών Αγαθών και Υπηρεσιών, την αναβάθμιση του ρόλου του στη Διοίκηση της Επιχείρησης, καθώς και την προώθηση, προβολή και διάδοση των αρχών του για τη βελτίωση της Ανταγωνιστικότητας των Επιχειρήσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε απευθυνθείτε στην ΕΕΔΕ, κ. Τζίνα Μπουρνέλη, τηλ.: 210 211 2000 (εσωτ. 712), fax: 210 211 2037, Ε-mail: idip-py@eede.gr, www.eede.gr.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
10 Ιουλίου 2012
Ώρα:
00:00