Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συνέντευξη Τύπου: Απειλείται η επιβίωση 30 και πλέον Φορέων Παιδικής Προστασίας Πανελλαδικά

23 Ιουλίου 2012 @ 00:00

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» διοργανώνει συνέντευξη Τύπου για τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν τα κοινωφελή Ιδρύματα και Σωματεία που εξυπηρετούν παιδιά με ειδικές ανάγκες και κοινωνικά προβλήματα. Στη Συνέντευξη Τύπου συμμετέχουν πέραν των 10 Ιδρυμάτων της Ένωσης Μαζί για το Παιδί και 20 επιπλέον φορείς παιδικής προστασίας, από όλη την Ελλάδα

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012 στις 13:30 μ.μ. στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν, Αθήνα. Τη συνέντευξη θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ. Σία Κοσιώνη.

Ατζέντα:
  • 13:30 – Παρουσίαση υπηρεσιών και οικονομικών στοιχείων των σωματείων, καθώς και στοιχείων που αφορούν τους εργαζόμενους και τον αριθμό των παιδιών που εξυπηρετούν σε ετήσια βάση.
  • 13:40 – Παρουσίαση των κυριότερων κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κοινωφελείς φορείς. Α) Μειωμένη επιχορήγηση κατά  50% και τραγικές καθυστερήσεις στην καταβολή της, Β) Μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των νοσηλίων – τροφείων από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Γ) Φορολόγηση των δωρεών και της ακίνητης περιουσίας των Κοινωφελών Ιδρυμάτων
  • 13:50 – Εισηγήσεις – προτάσεις προς την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς για την αντιμετώπιση της υπάρχουσας κατάστασης και των επερχόμενων μέτρων.  
  • 14:00 – Ανοιχτή Συζήτηση και Ερωτήσεις δημοσιογράφων στους παρευρισκόμενους εκπροσώπους των φορέων και της πολιτείας. (κ. Σία Κοσιώνη, Συντονίστρια Δημοσιογράφος).


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Ιουλίου 2012
Ώρα:
00:00