Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

egg – enter – grow – go | Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

13 Φεβρουαρίου 2013 @ 00:00

egg-enter-grow-go-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%83%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%bd%cf%84%ce%b5%cf%85%ce%be%ce%b7-%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%bf%cf%85
 Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013, 13:00, Μέγαρο Ιδρύματος Μποδοσσάκη
 (Λεωφ. Αμαλίας 20, Σύνταγμα)

Η Eurobank και το Corallia σας προσκαλούν σε Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του νέου προγράμματος egg – enter – grow – go.

Τι είναι το egg – enter – grow -go;
Το Πρόγραμμα egg – enter – grow – go στοχεύει στη στήριξη της νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικής δραστηριότητας και στην ενίσχυση της προοπτικής βιώσιμης απασχόλησης του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας, ιδιαίτερα των νέων.

Το Πρόγραμμα παρέχει σε νεανικές επιχειρηματικές ομάδες ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο επιχειρηματικής επώασης (incubation), επιτάχυνσης (acceleration) και συνεργασίας (co-working), προσφέροντάς τους μια σειρά από υποστηρικτικές δράσεις και εργαλεία που θα τους βοηθήσουν να αναπτύξουν και να επιταχύνουν τη μετατροπή του επιχειρηματικού τους σχεδίου, μιας αρχικής ιδέας ή ενός πρωτόλειου πρωτοτύπου, σε ένα ολοκληρωμένο και επιχειρηματικά αξιοποιήσιμο προϊόν ή υπηρεσία.

Απευθύνεται σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν μια πρωτότυπη ιδέα που ενδεχομένως καλύπτει μια ανάγκη ή αξιοποιεί μια ευκαιρία μιας ικανοποιητικού μεγέθους αγοράς και διαθέτουν το ζήλο να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη», ανεξάρτητα από τον κλάδο δραστηριότητας.

Το Πρόγραμμα αναπτύσσεται σε τρία στάδια:
enter: στο Πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν νέοι και νέες από όλη την Ελλάδα με καινοτόμες ιδέες σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν την πρότασή τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία θα αξιολογηθεί ως προς την καινοτομία, την προοπτική και τη βιωσιμότητά του, από διακεκριμένους εμπειρογνώμονες.

grow: οι νέοι και οι νέες των οποίων το επιχειρηματικό σχέδιο θα προκριθεί για ένταξη στο Πρόγραμμα, θα υποστηριχτούν, καταρχήν, για να συστήσουν την επιχείρησή τους (αν δεν την έχουν ήδη συστήσει). Ακολούθως θα έχουν την ευκαιρία για 12 μήνες -όσο και η διάρκεια του κάθε «κύκλου» του Προγράμματος- να εστιάσουν εντατικά στην ανάπτυξη της ιδέας/επιχείρησής τους, αξιοποιώντας τις υποδομές και τις υποστηρικτικές υπηρεσίες που θα τους προσφέρει το Πρόγραμμα, να αναζητήσουν συνεργασίες και να επιδιώξουν συνέργιες με τους άλλους συμμετέχοντες ως μέλη ενός αναπτυξιακού «οικοσυστήματος», επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη δυναμική και την αξία του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

go: η συμμετοχή στο Πρόγραμμα ολοκληρώνεται με όλες τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις να έχουν καταφέρει την ωρίμανση του επιχειρηματικού τους σχεδίου, ώστε πλέον να είναι καθ’ όλα έτοιμες να πραγματοποιήσουν το επιχειρηματικό τους «άλμα»: να προχωρήσουν στην κεφαλαιοποίηση της αξίας της ιδέας τους, με ιδίους πόρους ή μέσα από άντληση επενδυτικών ή άλλων κεφαλαίων. Οι διοργανωτές του Προγράμματος θα υποστηρίξουν τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις με οικονομικές συμβουλευτικές υπηρεσίες και δικτύωση με επενδυτικά σχήματα.

Ποιος το υποστηρίζει;
Το egg – enter – grow – go αποτελεί μια πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Eurobank (www.eurobank.gr) και του Corallia (www.corallia.org). Το Πρόγραμμα υλοποιείται από στελέχη των δύο φορέων και εποπτεύεται από 9μελή Συμβουλευτική Επιτροπή (Advisory Board) που αποτελείται από διακεκριμένους επιστήμονες, επιχειρηματίες και εμπειρογνώμονες.

Αρωγός του Προγράμματος και εγγυητής του υψηλού επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών είναι ένα πλέγμα κορυφαίων επιχειρήσεων και οργανισμών της  ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Φεβρουαρίου 2013
Ώρα:
00:00