Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Η υγεία στα χέρια σας – Επαναπρογραμματίστε τη ζωή σας»

1 Μαρτίου 2013 @ 00:00

Παρασκευή, 1 Μαρτίου  2013, 18:00-21:00
ΚΥΒΕ Περιστερίου

Το Οικοτροφείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ» του προγράμματος «ΨΥΧΑΡΓΩΣ» της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» σε συνεργασία με την Συμβουλευτική Εκπαιδευτική Εταιρία»Projectyou ltd» διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Η υγεία στα χέρια σας – Επαναπρογραμματίστε τη ζωή σας». Βασικοί ομιλητές θα είναι η κ. Vicky DeRosa και ο Επιστημονικά Υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κ. Αλέξανδρος Οικονόμου. Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστεί ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης σε θέματα υγείας, να προβληθούν καλές πρακτικές και να γίνει ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών.

Σκεπτικό της Ημερίδας
Σε μια χώρα σαν την Ελλάδα,  η οποία πλήττεται με απίστευτη σφοδρότητα από την παγκόσμια κρίση είναι λογικό να επικρατούν η απογοήτευση και η παραίτηση σε όλους τους τομείς. Σε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο ο άνθρωπος παρουσιάζεται  έρμαιο των συγκυρίων έρχεται ένας άνθρωπος με τεράστια δύναμη ψυχής  να μας θυμίσει ότι αξίζει να παλεύει κανείς με πίστη για όσα αγαθά θεωρεί πολύτιμα: την υγεία του, την οικογένειά του, την αξιοπρέπειά του, την περιουσία του…

Η βασική μας ομιλήτρια, η κ. Vicky DeRosa θα μοιραστεί με το κοινό της ημερίδας την προσωπική της εμπειρία, δηλαδή την απώλεια της όρασής της αλλά και της όρασης των δύο παιδιών της,  από μια σπάνια, ανίατη ασθένεια, και τον ακούραστο αγώνα της ενάντια στη νόσο αυτή. Η κ. DeRosa ενάντια σε κάθε δυσοίωνη πρόγνωση κατόρθωσε να αναχαιτίσει σε μεγάλο βαθμό την ασθένεια ανακαλύπτοντας η ίδια μεθόδους αυτοβοήθειας οι οποίες την οδήγησαν  σε αξιοσημείωτη  βελτίωση της υγείας της. Έκτοτε, αφιερώθηκε στην εμψύχωση ανθρώπων οι οποίοι βιώνουν μεγάλα πλήγματα στην υγεία ή την καριέρα τους  προτείνοντάς τους εναλλακτικές πρακτικές προσέγγισης των προβλημάτων τους.

Συνοδοιπόρος της αξιόλογης αυτής γυναίκας στην ημερίδα αυτή θα είναι ο κ.  Οικονόμου Αλ., επιστημονικά υπεύθυνος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» και του Οικοτροφείου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΙΙ». Ο κ. Οικονόμου Αλ., Ψυχολόγος, με μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, έχει ασχοληθεί επί σειρά ετών με τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού, με στόχο την ενδυνάμωσή τους και την επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να εκφράσουν τις απόψεις τους και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους ομιλητές.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
1 Μαρτίου 2013
Ώρα:
00:00