Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Carnegie Council & το Global Thinkers Forum παρουσιάζουν “Δημοκρατία και Αξίες: Πως οι δημοκρατικές κοινωνίες μπορούν να καλλιεργήσουν κοινές αξίες και υπεύθυνους ηγέτες”

25 Απριλίου 2015 @ 00:00

Τι περιμένει ένας λαός από τους ηγέτες του; Τι σημαίνει ηθική ηγεσία; Στην ηγεσία βλέπουμε την ηθική μεγεθυμένη, και αυτός είναι ο λόγος που η μελέτη της ηθικής είναι θεμελιώδης για την κατανόησή της. Σε αυτή την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Ελλάδα και καθώς το μέλλον της Ελληνικής πολιτικής, η ακεραιότητα της Ευρωζώνης και οι δημοκρατικές αξίες βαίνουν επί ξηρού ακμής, το Αμερικανικό think tank Carnegie Council για την Ηθική στις Διεθνείς Σχέσεις (Νέα Υόρκη) και το Βρετανικό think tank Global Thinkers Forum (Λονδίνο) συγκεντρώνει στην Αθήνα μία ομάδα ακαδημαϊκών, στοχαστών, πολιτικών και επιχειρηματιών να συζητήσουν τα θέματα ηθικής ηγεσίας, το μέλλον της Δημοκρατίας ευρύτερα, καθώς επίσης την πολιτική και εταιρική υπευθυνότητα. 

Ως το συμβολικότερο κέντρο για αυτή τη διεθνή συνάντηση ορίστηκε η Ελλάδα- ως η γενέτειρα της Δημοκρατίας.  

Το Συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Στους προσκεκλημένους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται:
Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουβάκης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο Πρόεδρος του Carnegie Council Joel H. Rosenthal, Μέλη του Carnegie Council Global Ethics, ο Βρετανός Διπλωματικός Σύμβουλος Carne Ross, και πολλοί εξέχοντες Έλληνες πολιτικοί, εκπαιδευτικοί και εξέχοντα στελέχη του Ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου όπως οι Μιχάλης Οικονομάκης (AG Leventis Group), Ολγα Σταυροπούλου (MILITOS SA), Μιχάλης Σπανός (Global Sustain).

Η Πρόεδρος του Global Thinkers Forum, Ελισάβετ Φιλιππούλη, δήλωσε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι και είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με το Carnegie Council για αυτή την σημαντικότατη εκδήλωση για την Δημοκρατία και τις Αξίες. Μία από τις κύριες προκλήσεις που οι ηγέτες καλούνται να επιλύσουν είναι αυτή της μεγάλης, παγκόσμιας οικονομίας και της πολύ περιορισμένης δυνατότητας των παραδοσιακών κυβερνήσεων και των διεθνών θεσμών να ελέγξουν τα περίπλοκα προβλήματα που απορρέουν από αυτήν. Σε αυτή την πραγματικότητα, η επανατοποθέτηση του ρόλου των ηγετών είναι το κλειδί για την πρόοδο και την βιώσιμη ανάπτυξη». 

Στόχος του Carnegie Council είναι το συγκεκριμένο συνέδριο να γίνει ετήσιος θεσμός για το δίκτυο Global Ethics Fellows με μόνιμο σημείο συνάντησης και συζητήσεων στην Αθήνα. 

Ανάμεσα στους επισήμους φορείς-υποστηρικτές του συνεδρίου είναι οι: Ίδρυμα Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Solidarity Now, Global Sustain, MILITOS SA, ΚΕΠΕ.

Μπορείτε να δείτε την ατζέντα και την πλήρη λίστα των ομιλητών, εδώ: http://www.globalthinkersforum.org/agenda-april-25-2015/ 
 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
25 Απριλίου 2015
Ώρα:
00:00