Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εγκαίνια του εκθέματος «Κοινωνική και Πολιτισμική Διαφορετικότητα» στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

23 Μαΐου 2015 @ 00:00

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του εκθέματος «Κοινωνική και Πολιτισμική Διαφορετικότητα» το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00 στο Παιδικό Μουσείο, Κυδαθηναίων 14 στην Πλάκα.

Στο έκθεμα μας περιμένουν οι «Έτσι και οι Αλλιώς» και όλοι μαζί μπορούμε, μέσα από τις συλλογές του εκθέματος και ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να παίξουμε, να μάθουμε πώς να αντιμετωπίζουμε την ξενοφοβία και τις προκαταλήψεις, να καλλιεργήσουμε την αυτογνωσία και τον αλληλοσεβασμό,
να αποδεχτούμε τη διαφορετικότητα, να συνεργαστούμε και να ψυχαγωγηθούμε.

Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας!

Παράλληλα, την ημέρα των εγκαινίων, το Σάββατο 23 Μαΐου καθώς και την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 και ώρες 10:00 – 15:00 θα γιορτάσουμε όλοι μαζί τη διαφορετικότητα με ένα διήμερο αφιέρωμα στο Παιδικό Μουσείο με ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για οικογένειες με παιδιά ηλικίας 3-12 χρόνων.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα, γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Μαΐου 2015
Ώρα:
00:00