Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο διοργανώνει συνέδριο με θέμα: Economy 4.0 – Ψηφιακές Εφαρμογές για τις ΜΜΕ

11 Δεκεμβρίου 2017 @ 00:00

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9.00 – 17.00, στο Lazart Hotel, Θεσσαλονίκη

Η ψηφιοποίηση έχει επιφέρει δραστικές αλλαγές στο επιχειρείν. Οι νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο αναβάθμισαν το πλαίσιο της επιχειρηματικής καθημερινότητας. Για τις επιχειρήσεις ανοίγονται πλέον διευρυμένες προοπτικές διείσδυσης σε νέες αγορές, εξυπηρέτησης πελατών, ανάπτυξης προϊόντων και επιχειρηματικών διαδικασιών. Μέσω των Big Data, οι εταιρίες μπορούν να διαμορφώσουν νέες πολυπληροφοριακές βάσεις δεδομένων και ως εκ τούτου νέες υπηρεσίες πραγματικά προσαρμοσμένες στον πελάτη.

Ο επιχειρηματικός ιστός στην Ελλάδα αποτελείται κυρίως από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με περιορισμένους πόρους ανάπτυξης και σε συνθήκες κρίσης που επιβαρύνουν την εξέλιξη τους. Ως αποτέλεσμα δεν είναι σε θέση να αφιερώσουν τον απαιτούμενο προϋπολογισμό σε ψηφιακή ανάπτυξη στον δρόμο τους για την economy 4.0. Πέρα από το οικονομικό κριτήριο, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της υιοθέτησης ψηφιακών πρακτικών επιβαρύνεται επίσης και από τον χρονικό παράγοντα, καθώς καταναλώνεται εκτενής χρόνος στην αρχική φάση για την σωστή προετοιμασία της αλλαγής.

Το συνέδριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορ. Ελλάδος, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορ. Ελλάδος και Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορ. Ελλάδος, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος της επιχειρηματικότητας. 

Οι κεντρικοί ομιλητές από Γερμανία θα είναι ο Prof. Dr. Hartmut Hirsch-Kreinsen, Digitalization Expert in Economical and Industrial Sociology και η κα. Martina Lübon, Director της ηγετικής έκθεσης CEBIT στον τομέα της ψηφιοποίησης.

Συνημμένα θα βρείτε το πρόγραμμα

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην ελληνική και γερμανική γλώσσα με ταυτόχρονη διερμηνεία.
 
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Η είσοδος είναι δωρεάν. Απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο βασιζόμενο στα παραπάνω, διοργανώνει στις 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Ξενοδοχείο Lazart στην Θεσσαλονίκη, συνέδριο με στόχο την ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των εταιριών από όλους τους τομείς – παραγωγούς, έμπορους αλλά και παρόχους υπηρεσιών.

ΚΥΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

Στο συνέδριο, με κεντρικό θέμα “Economy  4.0 – Ψηφιακές εφαρμογές για τις ΜΜΕ“, διακεκριμένοι Έλληνες και Γερμανοί ειδικευμένοι θα αναπτύξουν και θα παρουσιάσουν τις νέες τεχνολογικές τάσεις για την ψηφιοποίηση και το Economy 4.0

Κυρίες Θεματικές Ενότητες:
  • Τεχνολογίες
  • Οικονομικό πλαίσιο
  • Νομικό πλαίσιο
  • Best Practices
Δήλωση Συμμετοχής εδώ
Θέλω να γίνω χορηγός εδώ


Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Δεκεμβρίου 2017
Ώρα:
00:00