Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Boussias Communications: Slide2Open Shipping Finance 2018

22 Φεβρουαρίου 2018 @ 00:00

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την εποχή που ο χώρος της ναυτιλίας είχε έναν έντονα προσωπικό χαρακτήρα – οι περισσότερες συμφωνίες έκλειναν με μια χειραψία. Ακόμη και στον παραδοσιακά τραπεζικό κλάδο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, οι εφοπλιστές μπορεί να μην γνώριζαν όλες τις λεπτομέρειες του δανείου ή της υποθήκης, αλλά ο λόγος και η χειραψία τους σφράγιζαν ουσιαστικά τις συμβάσεις. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, η χρηματοδότηση μπορεί να λάμβανε τη μορφή κοινοπρακτικού δανείου ή δημόσιας εγγραφής.

Αυτή η εποχή όμως έχει παρέλθει. Σήμερα το λεξιλόγιο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης έχει εμπλουτιστεί με όρους άλλοτε απλούς όπως ομόλογα ή χρηματοδοτική μίσθωση και άλλοτε πιο «εξωτικούς» όπως συμμετοχές οιονεί μετοχικού κεφαλαίου, δανειακές απαιτήσεις μειωμένης εξασφάλισης και ενδιάμεση χρηματοδότηση. Όταν δεν υπάρχει πλέον περιθώριο για ναυτιλιακά δάνεια, τότε η κεφαλαιακή δομή περιπλέκεται μέσα από διαφορετικές κατηγορίες χρέους και διαφορετικές μορφές αποπληρωμής. Το κενό που άφησαν οι τράπεζες καλύφθηκε ταχύτατα από εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης. Η χρηματοδότηση πηγάζει από την επιχειρηματική ανάγκη και όχι από την κερδοσκοπία.

Προσαρμοζόμενοι στις διαρκείς αλλαγές, αναγνωρίζουμε ότι οι ανταγωνιστικοί όροι χρηματοδότησης στον κλάδο της ναυτιλίας, έναν κλάδο έντασης κεφαλαίου, αποτελούν το μυστικό της επιτυχίας. Η γνώση, οι προσωπικές επαφές και η έγκαιρη πληροφόρηση για τις σύγχρονες μορφές χρηματοδότησης αποτελούν πλεονέκτημα για κάθε επιτυχημένο πλοιοκτήτη και για κάθε ανώτερο στέλεχος της ναυτιλίας.

H Slide2Open, σε συνεργασία με την Boussias Communications διοργανώνει το Slide2Open Shipping Finance 2018, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2018, στο Athenaeum InterContinental Hotel, στην Αθήνα. Οι διοργανωτές και οι ομιλητές καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των επαγγελματιών του χώρου, με εκτεταμένη γνώση και επαγγελματική εμπειρία στους τομείς εξειδίκευσής τους. Σκοπός του Συνεδρίου είναι να υπάρξουν απτά αποτελέσματα για όλους τους συμμετέχοντες, παρέχοντας αξιόπιστες πληροφορίες όσον αφορά τις δράσεις, τις βέλτιστες πρακτικές και τις τάσεις στο χώρο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης. Η διοργάνωση περιλαμβάνει:
  • Συνέδριο
  • Κατ΄ιδίαν συνταντήσεις
  • Παράλληλες εκδηλώσεις
Το Συνέδριο απευθύνεται σε πλοιοκτήτες, ανώτερα στελέχη ναυτιλιακών, μεταφορικών, εμπορικών επιχειρήσεων, δικηγορικών εταιρειών, τραπεζών, επενδυτικών και χρηματοοικονομικών φορέων. Οι ομιλίες, οι κατ’ ιδίαν συζητήσεις, οι εισηγήσεις από εξέχοντα στελέχη του χώρου και η ανάπτυξη της θεματολογίας μέσα από τις παράλληλες συνεδρίες θα δώσουν στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στις νεότερες εξελίξεις στο χώρο της ναυτιλιακής χρηματοδότησης, ενώ παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις δραστηριότητες και τις προσδοκίες τους.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα:
00:00