Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Η ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Εξοικείωση των Φροντιστών με την Έρευνα»

13 Μαρτίου 2018 @ 00:00

13 Μαρτίου 2018, ώρα 10:30, στο Κέντρο Νευροεπιστημών της Ακαδημίας Αθηνών

Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ  είναι η  διοργάνωση Ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή επαγγελματιών της Ψυχικής Υγείας. Ψυχίατροι, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές και Δικηγόροι, δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές  – περιθάλποντες ατόμων με ασθένεια.
 
Η ΕΠΙΟΝΗ στις 13 Μαρτίου 2018 στις 10:30 διοργανώνει στο Κέντρο Νευροεπιστημών της Ακαδημίας Αθηνών, ημερίδα με θέμα «Εξοικείωση των Φροντιστών με την Έρευνα».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας, του European Brain Council και της εβδομάδας ευαισθητοποίησης για τον εγκέφαλο “Brain Awarness Week” και της Ελληνικής Εταιρίας Νευροεπιστημών.
 
Στην Ημερίδα θα συμμετέχουν εξέχοντες επιστήμονες του χώρου της ψυχικής υγείας όπως ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας ψυχικής υγείας κος Γεώργιος Χριστοδούλου, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Ψυχιατρικής κος Δημήτριος Κόντης, η Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών, Νευρολόγος-Ψυχίατρος, καθηγήτρια Α.Π.Θ. κα Μάγδα Τσολάκη,  η Αλλεργιολόγος – με μετεκπαίδευση στην Ομαδική Ψυχοθεραπεία κα Κέλλη Παναγιωτοπούλου, ο ψυχολόγος κος Παναγιώτης Χονδρός, η ψυχίατρος κα Σουζάνα Γκρέγκορυ, η Δερματολόγος κα Θέμις Σγοντζού, αλλά και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογενειών COAFACE Families Europe και Magdi Birtha, η οποία θα παρουσιάσει την πρόσφατη  έρευνα της COAFACE για τους φροντιστές “Who Cares?” (http://www.coface-eu.org/resources/publications/study-challenges-and-needs-of-family-carers-in-europe/).

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ερευνήτριας Β Δρ. Δήμητρας Μάγκουρα, η οποία εκτός από την ενδιαφέρουσα εισήγηση, θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες στα Εργαστήρια του Κέντρου Νευροεπιστημών της Ακαδημίας Αθηνών, ώστε να αποκτήσουν μια βιωματική εμπειρία του τρόπου που γίνεται η έρευνα σε ένα από το πιο σύγχρονα ερευνητικά κέντρα στην Ευρώπη.    
 
Η ημερίδα γίνεται στα πλαίσια της παγκόσμιας Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τον Εγκέφαλο 12-18 Μαρτίου 2018 με την ευγενική υποστήριξη της Interamerican. Χορηγός Επικοινωνίας είναι το www.psychologynow.gr.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Μαρτίου 2018
Ώρα:
00:00