Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

9η Αθλητική Γιορτή για την Ψυχική Υγεία & τη Νοητική Υστέρηση από την Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»

27 Φεβρουαρίου 2018 @ 00:00

Ο φορέας Ψυχικής Υγείας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (Οικοτροφείο Ιπποκράτης Ι & ΙΙ, Προστατευόμενο Διαμέρισμα Ι & ΙΙ), διοργανώνει την «9η Αθλητική Γιορτή για την Ψυχική Υγεία & τη Νοητική Υστέρηση» την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 9:00 με 13:00 στο κλειστό Γήπεδο Μπουρναζίου «Γιώργος Στεφανόπουλος» (Βορείου Ηπείρου 28 και Στυλιανού Γονατά 33, Περιστέρι).

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για τη διοργάνωση

Η 9η Αθλητική Γιορτή αποτελεί συνέχεια της επιτυχημένης «Παναττικής Αθλητικής Διοργάνωσης ΑμεΑ» που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» με τη στήριξη του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής – Αθλητισμού και Πρόνοιας (Ο.Π.Α.Α.Π.) του Δήμου Περιστερίου. Λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άτομα με νοητική υστέρηση από μονάδες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης (Οικοτροφεία, Κέντρα Ημέρας, Προστατευόμενα διαμερίσματα κ.ά.), θα αγωνιστούν και θα βραβευτούν για την προσπάθειά τους, σε μια διοργάνωση-γιορτή για όλους τους συμμετέχοντες. Τα αθλήματα για το 2018 είναι: Μπάσκετ (εκτέλεση βολών από μέση και κοντινή απόσταση) και Σκυταλοδρομία με μεταφορά μπάλας.

Τη διοργάνωση θα ανοίξει η ομάδα «BABES Γυμναστική για όλους» του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου (Γ.Α.Σ.) «ΕΙΡΗΝΗ» Περιστερίου, που αποτελείται από 33 παιδιά ηλικίας 8 έως 21 ετών, η οποία θα παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα Gym for all, με βάση την  Ενόργανη Γυμναστική, με στοιχεία ακροβατικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού. 

Ευρωπαϊκή διάσταση

Στο πλαίσιο της 9ης Αθλητικής Γιορτής για την Ψυχική Υγεία και τη Νοητική Υστέρηση θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα της 1ης Ευρωπαϊκής Αθλητικής Διοργάνωσης για την Ψυχική Υγεία (EVENTS Project), συντονιστής της οποίας είναι η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ», ως εξέλιξη της αθλητικής δράσης που αναπτύσσει τα τελευταία 9 χρόνια ο φορέας. Μια 3ήμερη αθλητική διοργάνωση (7-9 Σεπτεμβρίου, 2018) που θα πραγματοποιηθεί με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Erasmus + της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τη συμμετοχή 300 αθλούμενων από 14 ευρωπαϊκές χώρες και την πολύτιμη συνεργασία του Δήμου Γαλατσίου, της Περιφέρειας Αττικής και της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ.

Βασικό στόχο των δύο Αθλητικών Διοργανώσεων αποτελεί η ανάδειξη της αυτοτελούς και εξειδικευμένης προσέγγισης του Αθλητισμού και της Φυσικής Άσκησης ως συστηματικού και αποτελεσματικού παράγοντα για την ολιστική παρέμβαση στο πεδίο της Ψυχικής Υγείας.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα:
00:00