Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Prolepsis: Σεμινάριο με θέμα: «Δεξιότητες επικοινωνίας της υγείας για επαγγελματίες υγείας»

15 Μαΐου 2018 @ 00:00 - 19 Μαΐου 2018 @ 00:00

Το Ινστιτούτο Prolepsis διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: «Δεξιότητες επικοινωνίας της υγείας για επαγγελματίες υγείας», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2018, στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου (Φραγκοκλησιάς 7, Μαρούσι).

Το σεμινάριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Health Communication Training for Health Professionals, H-Com. Απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, με έμφαση σε ιατρούς και νοσηλευτές, και αποσκοπεί στην ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας τους. 

Οι θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν στο σεμινάριο περιλαμβάνουν: Δεξιότητες συμβουλευτικής και επικοινωνίας για τους επαγγελματίες υγείας, επικοινωνία με τον ασθενή σε δύσκολες καταστάσεις, ηθικά ζητήματα, κατανόηση του αλφαβητισμού υγείας, διεπιστημονική επικοινωνία, επικοινωνία με ειδικές ομάδες ασθενών (πρόσφυγες, ηλικιωμένοι, παιδιά/νέοι), επικοινωνία σχετικά με την πρόληψη, επικοινωνία με ασθενείς με χρόνια προβλήματα υγείας και προβλήματα ψυχικής υγείας, κ.ά.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης καθώς και Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (Π.Ι.Σ.).

Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν και αιτήσεις γίνονται δεκτές έως και την Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής εδώ.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν μέσω ηλεκτρονικής επιστολής (ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).

Το πρόγραμμα H-Com είναι τριετούς διάρκειας και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της ΕΕ. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση των δεξιοτήτων επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας (με έμφαση στους ιατρούς και τους νοσηλευτές), ώστε να βελτιωθεί η σχέση μεταξύ επαγγελματιών υγείας και ασθενών, καθώς και η επικοινωνία ανάμεσα στους επαγγελματίες υγείας διαφόρων ειδικοτήτων.

Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει από την Ελλάδα ως εταίρος στο H-Com, στο οποίο συμμετέχουν 5 ακόμη οργανισμοί από 4 χώρες.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
15 Μαΐου 2018 @ 00:00
Τέλος:
19 Μαΐου 2018 @ 00:00