Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Η Βιοενέργεια στον αγροτικό και τουριστικό τομέα της Ελλάδας

19 Ιουνίου 2018 @ 00:00

Στελέχη Γερμανικών εταιριών και καταξιωμένη ειδικοί συναντούν Έλληνες εκπροσώπους της οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των επιστήμων.
 
Ο τομέας της ενεργειακής εκμετάλλευσης οργανικών αποβλήτων, είναι ένας παρθένος τομέας για την Ελλάδα, ο οποίος κρύβει πολλές επενδυτικές, καθώς και ερευνητικές ευκαιρίες. Μετά την πτώση που καταγράφηκε στον κλάδο των Φωτοβολταϊκών, ως αποτέλεσμα απουσίας των οικονομικών κινήτρων που δίνονταν για ανάλογες επενδύσεις, ο τομέας του βιοαερίου θα μπορούσε να συμμετάσχει ουσιαστικότερα στο ενεργειακό μίγμα της χώρας. Εξάλλου, η Ελλάδα παρουσιάζει έντονη αγροτική δραστηριότητα, ενώ τα οργανικά απόβλητα του κλάδου παραμένουν ανεκμετάλλευτα, καθώς η πλειονότητα των Ελλήνων παραγωγών δεν έχουν την κατάλληλη πληροφόρηση για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης αυτών.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, βλέποντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Βιοενέργειας, έχει αναπτύξει σειρά δράσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και μια πολυήμερη (18 – 22 Ιουνίου) επιχειρηματική αποστολή γερμανικών επιχειρήσεων του κλάδου στη Θεσσαλονίκη. Η επιχειρηματική αποστολή, η οποία διοργανώνεται στα πλαίσια μιας πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, περιλαμβάνει μια ημερίδα στις 19 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Mediterranean Palace καθώς και ατομικές συναντήσεις Β2Β με ελληνικές επιχειρήσεις κατά την διάρκεια του ταξιδιού.

Στα πλαίσια της ημερίδας με θέμα «Η Βιοενέργεια στον αγροτικό και τουριστικό τομέα της Ελλάδας» θα παρουσιάσουν οι γερμανικές εταιρίες τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν επιπλέον το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης των σχετικών τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν εκπρόσωποι της οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.

Το πρόγραμμα της ημερίδας θα ανακοινωθεί σύντομα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, ενώ απαιτείται ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής.

Δήλωση συμμετοχής εδώ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Ιουνίου 2018
Ώρα:
00:00