Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΔΡΑ: Ημερίδα – Learning Interculturality through Religion – LIFE

26 Ιουνίου 2018 @ 00:00

Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Learning Interculturality through Religion – LIFE

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, 15:30 – 19:00, Higgs (Βίκτωρος Ουγκώ 15, Μεταξουργείο)

H Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» διοργανώνει την Ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του μαθήματος των θρησκευτικών στην προώθηση της διαπολιτισμικότητας εντός των σχολικών κοινοτήτων». Στην Ημερίδα θα παρουσιαστεί η εμπειρία και τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής φάσης του ευρωπαϊκού προγράμματος Learning Interculturality through Religion – LIFE, από τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι εφάρμοσαν το εκπαιδευτικό μοντέλο που προτείνει το πρόγραμμα:
  • Αγγελική Κάτου, Δασκάλα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Φωτεινή Παπάζογλου, Δασκάλα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
  • Ιωάννα Πηγή, Καθηγήτρια Θρησκευτικών
  • Δήμητρα Τζίνου, Καθηγήτρια Θρησκευτικών
Με εισήγησή του θα μας τιμήσει ο κ. Μάριος Κουκουνάρας Λιάγκης, Επίκουρος Καθηγητής Θεολογικής Σχολής ΕΚΠΑ.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό η Πρόεδρος της Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» κ. Μαρία Κερασόγλου και θα γίνει παρουσίαση του προγράμματος από την κ. Αγγελική Μανιώτη, Συντονίστρια του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ».

Είσοδος Ελεύθερη

Το πρόγραμμα LIFE έρχεται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για συγκεκριμένες μεθοδολογικές προσεγγίσεις, προκειμένου να μπορούν να  ανταποκριθούν στην πολυπλοκότητα των διαπολιτισμικών και δια-θρησκευτικών κοινωνιών, όπως αυτές διαμορφώνονται σήμερα στην Ευρώπη. 

Ο πυρήνας του προγράμματος αφορά στα παιδιά που φοιτούν σε τάξεις του δημοτικού και την εξοικείωση των εκπαιδευτικών γύρω από τον θρησκευτικό πλουραλισμό. 

Μέσω του προγράμματος παράγονται τα απαιτούμενα γνωστικά και μεθοδολογικά εργαλεία για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου παιδαγωγικού μοντέλου που θα οδηγήσει τους μαθητές στην αποδοχή της ετερότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα LIFE μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.life-erasmus.eu

Διοργάνωση: Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ»
Πληροφορίες: 2110127476 & info@edra-coop.gr / www.edra-coop.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
26 Ιουνίου 2018
Ώρα:
00:00