Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συμμαχία για την Ελλάδα: Εικαστική έκθεση «Τα Ωραία του Πέραν»

5 Σεπτεμβρίου 2018 @ 00:00 - 14 Οκτωβρίου 2018 @ 00:00

Το «Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης» σε συνεργασία με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ διοργανώνουν την έκθεση «Τα Ωραία του Πέραν»

Υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου

Η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη για τη στήριξη και διοργάνωση της ομαδικής εικαστικής έκθεσης «Τα Ωραία του Πέραν». Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, τα εγκαίνια της οποίας θα διεξαχθούν στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Καπναποθήκης Π.

Η ιδέα της έκθεσης «Τα Ωραία του Πέραν», γεννήθηκε από την επιθυμία της απόπειρας έκφρασης αυτού που αισθανόμαστε όλοι όσοι ζήσαμε και αφουγκραστήκαμε σε χρόνο μονάκριβο αλλά δανεικό, για διαστήματα μεγαλύτερα ή μικρότερα αλλά πάντοτε φορτισμένα με ανεξίτηλες εικόνες και ανεξίτηλες εμπειρίες, το μοναδικό αυτό κυριολεκτικό και μεταφορικό σταυροδρόμι της Κωνσταντινούπολης, το κοσμοπολίτικο Πέραν. Εκεί όπου στις αρχές του 20ου αιώνα δρούσαν τα εμπορικά δίκτυα και άκμαζε η ελληνική κοινότητα και ο πολιτισμός.

Η έκθεση παρουσιάστηκε αρχικά στην Κωνσταντινούπολη με την αμέριστη συμπαράσταση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος και τώρα μεταφέρεται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης γιορτάζοντας έτσι και τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του.

Τα έργα των 14 εικαστικών που συμμετέχουν στην έκθεση, γεννήθηκαν σε μεγάλο βαθμό υπό το στιγμιαίο κλίμα μιας εντατικής πρωτοειδωμένης και καθηλωτικής εικόνας και είναι των: Όλγας Αλεξοπούλου, Νίκου Βατόπουλου, Τάσου Βενετσανόπουλου, Ειρήνης Βογιατζή,  Ανδρέα Γεωργιάδη, Κατερίνας Ζαχαροπούλου, Μηνά Καμπιτάκη, Λήδας Κοντογιαννοπούλου, Ένης Κούκουλα, Αλέξανδρου Μασσαβέτα, Γεύσως Παπαδάκη, Κωνσταντίνου Πίττα, Βαγγέλη Πουλή και Βιργινίας Φιλιππούση.

Η έκθεση υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών/μελών της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, AEGEAN, ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, HERTZ, SKODA KOSMOCAR, VOLTERRA και ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.

Διάρκεια έκθεσης: 5 Σεπτεμβρίου έως 14 Οκτωβρίου. 

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Παρασκευή 17:00-21:00 & 9:00-14:00 (κατόπιν συνεννοήσεως)

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Τα Ωραία του Πέραν», κυκλοφορεί ομότιτλος αναλυτικός κατάλογος από τις εκδόσεις «Katrakis Creative Printing», σε σχεδιασμό της «έλιξ», για λογαριασμό της «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η Ιστορικός Τέχνης κα. Ίρις Κρητικού.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
5 Σεπτεμβρίου 2018 @ 00:00
Τέλος:
14 Οκτωβρίου 2018 @ 00:00