Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής με το Ινστιτούτο Prolepsis

13 Οκτωβρίου 2018 @ 00:00

Διακεκριμένοι ζωγράφοι βραβεύουν έργα μαθητών 
 
Το Ινστιτούτο Prolepsis συμμετέχει σε ανοικτή εκδήλωση για το κοινό, με τίτλο «Φροντίζω τη διατροφή, Προσέχω την Υγεία» που θα διεξαχθεί στις 13 Οκτωβρίου, 2018 στο Άλσος Κεφαλαρίου (10:30-13:00) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων δράσεων, θα παρουσιαστούν και θα βραβευτούν έργα ζωγραφικής, αφίσες, κολάζ και βίντεο, που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του μαθητικού διαγωνισμού που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Prolepsis με θέμα: «Η Υγιεινή Διατροφή σε μία εικόνα». Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος μαθητές από σχολικές μονάδες των δήμων Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης-Πεύκης, Πεντέλης και Βριλησσίων.  

Τον διαγωνισμό τίμησαν με τη συμμετοχή τους στην αξιολόγηση των δεκάδων έργων οι διακεκριμένοι ζωγράφοι Σωτήριος Σόρογκας, Shanna Ingram-Papademos και Δήμητρα Παπακωνσταντίνου. Τα έργα που θα βραβευθούν, θα λάβουν ανάτυπα ευρημάτων γνωστών αρχαίων ανασκαφών προϊστορικής, συνήθως, περιόδου, που σχετίζονται με την τροφή (σκεύη τροφής), δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, συνδιοργανωτή της εκδήλωσης. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν συνεντεύξεις Καθηγητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις για θέματα διατροφής, θα προσφερθούν προϊόντα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας και από τον Αγροτικό Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας,  ενώ εκπρόσωποι της σχολής μαγείρων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ θα εκτελέσουν συνταγές και θα προσφέρουν δωρεάν μικρά υγιεινά πιάτα.

Την εκδήλωση διοργανώνει το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής (ΕΛ.Ι.ΓΑΣΤ.) με την αρωγή και τη στήριξη του Υπουργείου Υγείας. Την εκδήλωση εκτός από το Ινστιτούτο Prolepsis, υποστηρίζουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, ο Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας (Ένωση Μεσσηνίας),  το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και ο Antenna (ΑΝΤ1). 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
13 Οκτωβρίου 2018
Ώρα:
00:00