Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Workshop για την Ψηφιοποίηση από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

5 Δεκεμβρίου 2018 @ 00:00

DEgitalization for SMEs – Δεδομένα, λύσεις και τα βήματα προς τη γερμανική αγορά για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Το διαδίκτυο έχει φέρει τεράστιες αλλαγές στον τρόπο επικοινωνίας μεταξύ επιχειρήσεων και πελατών. Πολλές αναλογικές διαδικασίες μετασχηματίστηκαν μέσα στην ψηφιακή εποχή. Ακόμα και εδραιωμένες μάρκες με υψηλή αναγνωσιμότητα καλούνται διαδικτυακά να ανταγωνιστούν νέους πρωταγωνιστές και Start-ups.

Συρρικνώνοντας λοιπόν ολοένα και περισσότερο τα εμπόδια κατά την είσοδο στη γερμανική αγορά, η ψηφιοποίηση καταφέρνει να προσφέρει σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις μεγαλύτερες επιχειρηματικές ευκαιρίες

Όμως για τη βέλτιστη εκμετάλλευση αυτών των ευκαιριών, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να είναι καλά προετοιμασμένες, έχοντας κατανοήσει πλήρως βασικά ζητήματα της ψηφιακής πραγματικότητας: Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η ψηφιοποίηση στη Γερμανία στον τομέα της βιομηχανίας και της παροχής υπηρεσιών; Πώς σκέφτεται και λειτουργεί ο γερμανός συνεργάτης αλλά και πελάτης; Τι υποδομές χρειάζεται η δική μου επιχείρηση; Και κυρίως: Eίμαι ανοιχτός σε νέες προτάσεις και διατεθειμένος να προσαρμόσω το επιχειρηματικό μου σχέδιο σε αυτά τα νέα πλαίσια? 

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, εστιάζοντας σε όλα αυτά τα ερωτήματα, διοργανώνει στις 05.12.2018 στο Pre-Incubator OK!Thess στη Θεσσαλονίκη ένα workshop για ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και Start-Ups που ενδιαφέρονται να κάνουν την είσοδό τους ή να επεκτείνουν τις υφιστάμενες δραστηριότητες τους στη γερμανική αγορά. 

Στο πρώτο μέρος του workshop, γερμανικές και ελληνικές εταιρίες από τον τομέα της πληροφορικής καθώς και το ΟΚ!Τhess θα παρουσιάσουν το Status Quo αλλά και τις προοπτικές της ψηφιοποίησης στη Γερμανία, θέτοντας το βασικό πλαίσιο της θεματολογίας. Τόσο για τον τομέα της βιομηχανίας όσο και για τον τομέα παροχής υπηρεσιών θα παρουσιάσουν οι ομιλητές τις συνθήκες, τα εμπόδια και τις δυνατότητες για τις ελληνικές επιχειρήσεις στη γερμανική αγορά. Επιπλέον θα παρουσιαστούν οι προϋποθέσεις που αφορούν τις υποδομές για τις βέλτιστες ψηφιακές λειτουργίες. 

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, δύο εταιρίες ψηφιακής στρατηγικής με μακροχρόνια εμπειρία στις αγορές και των δύο χωρών θα σκιαγραφήσουν με πρακτικά παραδείγματα συγκεκριμένους δρόμους, πώς μπορεί μια ελληνική επιχείρηση με μια ψηφιακή προσέγγιση να εισέλθει στη γερμανική αγορά με τον καλύτερο τρόπο. 

Η εκδήλωση θα κλείσει με ένα Networking  και θα προσφέρει στο σύνολό της πολλές ευκαιρίες για ατομικές συζητήσεις και δικτύωση. Το workshop θα διεξαχθεί στην ελληνική γλώσσα. 
 
Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν στα Μέλη του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. 

Δείτε το Πρόγραμμα εδώ και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Επικοινωνία:
Ζωή Μπαλτζή
Τηλ. 2310 327733

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
5 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα:
00:00