Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

SYMPRAXIS TEAM: Open Day για τα παιδιά σε ανάγκη της Δυτικής Αττικής

16 Δεκεμβρίου 2018 @ 00:00

Παραμένουμε ο τρίτος γονιός για τα παιδιά σε ανάγκη του Θριασίου Πεδίου

Κυριακή 16.12.2018 ώρα 11:00

Σε μια ημέρα γιορτής, το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας ανοίγει τις πόρτες του και καλεί τους πολίτες και τον εταιρικό κόσμο που θέλουν να υποστηρίξουν τη δράση του για τα παιδιά σε ανάγκη της Δυτικής Αττικής να συμμετέχουν σε μια Open Day για μικρούς και μεγάλους. Στην εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στις 11:00, θα παρουσιαστούν όλες οι δράσεις του 2018, καθώς και οι στόχοι του Κέντρου Αγάπης για το 2019.

Οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τα παιδιά που υποστηρίζει το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας και να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησης (χειροτεχνίες, κατασκευές, ομαδικά παιχνίδια κ.ά.), που με πολύ κέφι θα οργανώσουν και θα συντονίσουν οι παιδαγωγοί και οι εθελοντές του Κέντρου. Οι ενήλικες, θα ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του και θα ενημερωθούν για το πολύπλευρο κοινωνικό έργο που παρέχει στα παιδιά και τις οικογένειες της Ελευσίνας και του Θριασίου Πεδίου για περισσότερα από 60 χρόνια. Η μέρα θα ολοκληρωθεί με το καθιερωμένο Κυριακάτικο «γεύμα αγάπης», ενώ δεν θα λείψουν οι εορταστικές εκπλήξεις, μέσα από ψυχαγωγικά και μουσικά δρώμενα στον χώρο. 

«Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας είναι ένα μεγάλο “σπιτικό”, το οποίο προσφέρει αγάπη, προστασία και συμπαράσταση στα παιδιά. Εδώ δεν υπάρχουν οι ρόλοι του “ωφελούμενου” και του “προσφέροντα”, αλλά όλοι μας, εκπαιδευτικό προσωπικό, εθελοντές και παιδιά, είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, στην οποία σεβόμαστε και φροντίζουμε ο ένας τον άλλον, μαθαίνουμε κι αναπτυσσόμαστε μέσα από τη συνύπαρξη αυτή. Γι’  αυτό, άλλωστε, λέμε ότι το Κέντρο αποτελεί “τον τρίτο γονέα” για τα παιδιά σε ανάγκη. Σας καλούμε όλους να έρθετε να γίνετε κι εσείς μέλη αυτής της οικογένειας», δήλωσε ο Πρόεδρος του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας Μπάμπης Πυρουνάκης.

Η λειτουργία του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας, στηρίζεται τόσο στους ειδικούς επιστήμονές του, όσο και στους περίπου 80 εθελοντές που στηρίζουν την καθημερινή λειτουργία του. Οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από δωρεές – εισφορές από το ευρύ κοινό, τον εταιρικό χώρο και τα κοινωφελή ιδιωτικά ιδρύματα, χωρίς καμία κρατική επιχορήγηση. Το Κέντρο υποστηρίζει παιδιά και οικογένειες με προβλήματα προσαρμογής και ένταξης στο κοινωνικό περιβάλλον, (πχ. ανεργία, φτώχεια, πολιτικοί πρόσφυγες, οικονομικοί μετανάστες). Στους χώρους του Κέντρου πραγματοποιούνται καθημερινά πολλά και οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς και δράσεις ψυχοκοινωνικής υποστήριξης για τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας μεριμνά, επίσης, για την υλική υποστήριξη στα παιδιά και τις οικογένειες, μέσω της παροχής γευμάτων, τροφίμων, τη λειτουργία ιματιοθήκης κ.λπ.

Στο σημερινό πλαίσιο, της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, όπου οι κοινωνικά ευάλωτες οικογένειες της περιοχής του Θριασίου Πεδίου αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις και δυσκολίες επιβίωσης, η υποστήριξη των δράσεων του Κέντρου Αγάπης Ελευσίνας αποτελεί σημείο – κλειδί για τη συνέχιση και επέκταση των δράσεων υποστήριξής τους. 

Το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας είναι ένα Ανοιχτό Κέντρο Προστασίας Παιδιού και Οικογένειας. Ιδρύθηκε το 1964 από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ελευσίνας και καθηγητή θεολόγο Γεώργιο Πυρουνάκη και αποτελεί μη κερδοσκοπικό σωματείο. 

Για περισσότερες πληροφορίες και συνεντεύξεις μπορείτε να επικοινωνήσετε στα ακόλουθα στοιχεία: 
Γιώργος Πυρουνάκης  Υπεύθυνος Επικοινωνίας Κέντρου Αγάπης
τηλ.: 210 5543186, 6974 523810, email: kentroag@yahoo.gr

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
16 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα:
00:00