Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

H παραδοσιακή γερμανική Χριστουγεννιάτικη αγορά στην καρδιά της Θεσσαλονίκης

15 Δεκεμβρίου 2018 @ 00:00

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που σκοπό έχει να φέρει πιο κοντά τη γερμανική κουλτούρα με τους δημότες της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα με το ”Thessaloniki Food Festival”, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 09:00 το βράδυ, στην καρδιά της πόλης.  

Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο εορταστικό κλίμα των ημερών και πέρα από το πλαίσιο των θεματικών και επιχειρηματικών δράσεων που υλοποιεί, θα επιχειρήσει να δημιουργήσει ένα μικρό αντίγραφο των Χριστουγεννιάτικων Αγορών της Γερμανίας με γεύσεις από παραδοσιακά γερμανικά λουκάνικα, ζεστό κρασί “Glühwein”, γερμανική μπίρα, αλλά και παραδοσιακά λέμπκουχεν, γλυκά στόλεν, ζεστή σοκολάτα και χειροποίητα εδέσματα από την Ευαγγελική Κοινότητα Θεσσαλονίκης, στο νέο πρόσωπο του Πεζόδρομου της Ικτίνου. 

«H Γερμανική Χριστουγεννιάτικη Αγορά έχει παράδοση πολλών ετών και αποτελεί κομμάτι της γερμανικής κουλτούρας. Είναι μία ευκαιρία για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης να γιορτάσουν σε ένα φιλικό και χαρούμενο κλίμα τις μέρες αυτές και να βιώσουν από κοντά το γερμανικό πνεύμα των Χριστουγέννων. Είναι ιδιαίτερη χαρά μας να αναβιώνουμε την ατμόσφαιρα αυτή στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!», αναφέρει ο Διευθυντής του Παραρτήματος Β. Ελλάδος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κ. Matthias Hoffmann.

«Μετά τις γεύσεις της Ιταλίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, έρχεται η σειρά της Ικτίνου και της Γερμανίας που σε κλίμα Χριστουγέννων θα μας παρουσιάσει τις δικές της γεύσεις. Είναι μια…νόστιμη αφορμή και για να αναδείξουμε τον ανανεωμένο πεζόδρομο αλλά και για να ευχηθούμε σε όλον τον κόσμο, δημότες μας και επισκέπτες της πόλης, Καλές Γιορτές!», σημείωσε o Aντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Σπύρος Πέγκας.

Η εκδήλωση έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ευαγγελικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης.

Food-Partner της εκδήλωσης: Λάδι & Ρίγανη 
Χρυσός Χορηγός: Fraport Greece
Χορηγός: Isomat

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
15 Δεκεμβρίου 2018
Ώρα:
00:00