Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο: Συνέδριο με θέμα: “Προτάσεις για μια Κοινωνική Πολιτική με Επίκεντρο της Ανταγωνιστικότητα”

24 Ιανουαρίου 2019 @ 00:00

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει συνέδριο με θέμα: “Προτάσεις για μια Κοινωνική Πολιτική με Επίκεντρο της Ανταγωνιστικότητα”, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, στο ξενοδοχείο Athens Hilton. Το συνέδριο είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας της Επιτροπής Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων και της Επιτροπής Απασχόλησης του Επιμελητηρίου και θα αναλύσει όλα τα βασικά θέματα που επηρεάζουν και θα μπορούσαν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ώστε η Ελλάδα να γίνει μια χώρα ανταγωνιστική και ελκυστική σε επενδύσεις, δεν έχει επιτευχθεί ακόμα κάποια ουσιαστική βελτίωσή της μέσα στο ιδιαίτερα απαιτητικό παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Αντίθετα η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας φαίνεται καθηλωμένη σε επίπεδα που δε διαμορφώνουν αισιόδοξες προοπτικές για ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη και την προσέλκυση επενδύσεων.

Προκειμένου να γίνουν κατανοητές οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται για τα ανώτατα στελέχη και τις επιχειρήσεις μέσα σε ένα ψηφιοποιημένο περιβάλλον θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας: “Digitization & Talent leading the Disruption Tide; Are you Ready?”.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα συζητηθούν σε ομάδες εργασίας (working groups) και θα αναλυθούν σε βάθος επίκαιρα θέματα του επιχειρηματικού γίγνεσθαι με στόχο την εξαγωγή προτάσεων και εφαρμόσιμων λύσεων.  Στις απογευματινές ενότητες του συνεδρίου θα παρουσιαστούν οι προϋποθέσεις για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω εργασιακών σχέσεων καθώς και μέσω των σχέσεων με τους κρατικούς φορείς.

Δείτε το Πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

Δήλωση συμμετοχής εδώ

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
24 Ιανουαρίου 2019
Ώρα:
00:00