Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΕΛΕΠΑΠ: 2ο Συνέδριο Εγκεφαλικών Βλαβών: Η Ολιστική Νευροψυχολογική Προσέγγιση

29 Μαρτίου 2019 @ 00:00 - 30 Μαρτίου 2019 @ 00:00

29 και 30 Μαρτίου 2019 , Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, Αθήνα
 
Η Μονάδα Νευροψυχολογικής  Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να αναγγείλει την διεξαγωγή του 2ου  Συνεδρίου Εγκεφαλικών Βλαβών: Η Ολιστική Νευροψυχολογική Προσέγγιση (2nd  Brain Injury Conference: The Holistic Neuropsychological Approach), στην Αθήνα στις 29 και 30 Μαρτίου 2019.

Οι επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες αποτελούν μία από τις κύριες αιτίες θνησιμότητας και αναπηρίας σε παιδιά και ενήλικες. Μόνο το 2012 από τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, προκύπτει ότι έχουν νοσηλευθεί σε κρατικά νοσοκομεία 37.000 περιστατικά με επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες.

Οι επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες συνοδεύονται από μια πληθώρα συμπτωμάτων , όπως κινητικές και αισθητηριακές δυσκολίες, γνωστικά ελλείμματα, αλλαγές στη συμπεριφορά και στο συναίσθημα, που δυσχεραίνουν την καθημερινή λειτουργικότητα, την αυτόνομη διαβίωση και την κοινωνική επανένταξη. Η αποκατάσταση των επακόλουθων της επίκτητης εγκεφαλικής βλάβης είναι μια μακρόχρονη διαδικασία  που απαιτεί εξειδικευμένη και σφαιρική παρέμβαση και υποστήριξη του ατόμου και του οικείου περιβάλλοντος. Ενδεικτικά, ο αριθμός των ατόμων που παραμένουν στο περιθώριο 5 χρόνια μετά από την εγκεφαλική βλάβη στην ΕΕ υπερβαίνει τα 6,200,000 και κάθε χρόνο αυξάνεται.

Στα πλαίσια των 10 χρόνων λειτουργίας της Μονάδας Νευροψυχολογικής  Αποκατάστασης Εγκεφαλικών Βλαβών, η ΕΛΕΠΑΠ διοργανώνει ένα διήμερο συνέδριο, που θα εστιάζεται  στα χρόνια  προβλήματα  των επίκτητων εγκεφαλικών βλαβών. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα γνωστικά, συμπεριφορικά και συναισθηματικά ελλείμματα, στη δυσκολία της αυτοεπίγνωσης, της αποδοχής και της επανένταξης  και στον τρόπο που προσεγγίζονται μέσω του μοντέλου της ολιστικής νευροψυχολογικής αποκατάστασης.

Καταξιωμένοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι ομιλητές στον τομέα της Νευροψυχολογίας και της Ολιστικής Αποκατάστασης και επανένταξης, όπως ο Dr. Yehuda Ben Yishay (USA), ο Dr. George Prigatano (USA), η Dr. Helen Zide (USA), ο Dr. Dan Hoofien  (Israel), η Dr. Mathilde Chevignard (France), η Dr. Jaana Sarajuuri (Finland),  η Dr. Barbara Wilson (U.K)  και ο  Dr. George Dellatolas (France) πλαισιωμένοι από Έλληνες επιστήμονες θα παρουσιάσουν τις θεραπευτικές προσεγγίσεις που εφαρμόζουν, τα αποτελέσματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν στην αποκατάσταση και επανένταξη των ατόμων με επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες, με εισηγητικές ομιλίες, κλινικά παραδείγματα και αμφίδρομη συζήτηση με το ακροατήριο.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ιατρούς αποκατάστασης, νευροχειρουργούς, νευρολόγους, παιδονευρολόγους, ψυχιάτρους, παιδοψυχίατρους, ιατρούς εργασίας, εντατικολόγους, νευροψυχολόγους, ψυχολόγους, ειδικούς θεραπευτές.

Σας περιμένουμε  με πολλή χαρά σε μια γόνιμη διημερίδα, που ευελπιστούμε  ότι θα  προάγει την ανταλλαγή εμπειριών, την υιοθέτηση  αναβαθμισμένων μεθόδων και την ενδυνάμωση  συνεργασιών μεταξύ όλων των εμπλεκομένων ειδικοτήτων και δομών. Στόχος όλων μας είναι  η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η επανένταξη παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με παράλληλη  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Λεπτομέρειες

Αρχή:
29 Μαρτίου 2019 @ 00:00
Τέλος:
30 Μαρτίου 2019 @ 00:00