Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ομιλία με θέμα «Εξωστρέφεια και Δημιουργικότητα: Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Μουσεία» στο Alba

12 Απριλίου 2019 @ 00:00

O ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, σας προσκαλούν στη δεύτερη ομιλία που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του κύκλου ομιλιών του «ΣΕΒ – Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία (SEV Center of Excellence in Creative Leadership)» την Παρασκευή 12 Απριλίου στις 18:00, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Alba Graduate Business School, The American College of Greece (Ξενίας 6-8, Αθήνα).  

Το Κέντρο, καρπός της συνεργασίας των δύο οργανισμών, φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν πυρήνα αριστείας για ηγέτες με όραμα και ικανότητες, καλλιεργώντας και βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους σε καινοτομία και εξωστρέφεια, μέσα από την ανάπτυξη, μεταφορά και διάδοση διοικητικών γνώσεων και πρακτικών. 

Η ομιλία με θέμα «Εξωστρέφεια και Δημιουργικότητα: Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Μουσεία» / “Outreach and Creativity: Libraries, Archives, and Museums” θα πραγματοποιηθεί από τη Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Η ομιλία θα είναι διαδραστική αφού σκοπός είναι οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ρωτήσουν, να αναρωτηθούν, να συζητήσουν και να εξελιχθούν μέσω αυτής. 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Οι βιβλιοθήκες έχουν ιστορικά αποτελέσει τόπους διαφύλαξης της γνώσης, ασφαλείς χώρους συντήρησης βιβλίων, χειρόγραφων και όχι μόνο. Πώς προσαρμόζονται οι βιβλιοθήκες στον σύγχρονο καταιγισμό της διαδικτυακής πληροφορίας, προκειμένου να διατηρήσουν τη συνάφειά τους; Ο ρόλος του επιμελητή να ανακαλύπτει τρόπους ώστε να αναδεικνύει το υλικό μέσα από παλαιές και νέες τεχνολογίες, είναι κομβικής σημασίας. Μέσα από την ψηφιοποίηση, τις εκθέσεις και τις δημόσιες δράσεις, ο επιμελητής μπορεί να χαρίσει νέα ζωή σε έναν παραδοσιακό θεσμό και να εμπνεύσει το κοινό με ένα φάσμα από εκδηλώσεις που θα δώσουν νέα πνοή στον Οργανισμό.

Η ομιλία της Δρ Γεωργοπούλου, θα προσφέρει μία μοναδική προοπτική σχετικά με τις προκλήσεις και τις δυνατότητες για την αναζωογόνηση παραδοσιακών οργανωσιακών δομών μέσα από τη σύνθεση της ψηφιακής τεχνολογίας, της ηγετικής εξωστρέφειας και της δημιουργικής επιμέλειας.     

Σε ποιους απευθύνεται 
Ανώτερα και ανώτατα στελέχη 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18:00 Προσέλευση – Welcome Coffee
 
18:10 Παρουσίαση Ομιλητή | Χαράλαμπος Μαινεμελής, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Alba Graduate Business School, Διευθυντής του ΣΕΒ Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία

18:30 «Εξωστρέφεια και Δημιουργικότητα: Βιβλιοθήκες, Αρχεία και Μουσεία» / “Outreach and Creativity: Libraries, Archives, and Museums” | Δρ Μαρία Γεωργοπούλου, Διευθύντρια της Γενναδείου Βιβλιοθήκης, Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, Αθήνα

19:15 Συζήτηση 
Συντονίζει ο Χαράλαμπος Μαινεμελής, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς, Alba Graduate Business School, Διευθυντής του ΣΕΒ Κέντρου Αριστείας στη Δημιουργική Ηγεσία

20:00 ΛήξηΛεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12 Απριλίου 2019
Ώρα:
00:00