Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Boussias Communications: Inaugural Conference on Diversity in Business

9 Μαΐου 2019 @ 00:00

Ίδρυση Diversity Charter Greece
Πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για επιχειρήσεις και οργανισμούς

Η Ελλάδα γίνεται η 23η Ευρωπαϊκή χώρα στην οποία θα ξεκινήσει η υλοποίηση της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ίδρυση της Χάρτας Διαφορετικότητας για επιχειρήσεις και οργανισμούς.

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι να προωθήσει σε κάθε εργασιακό περιβάλλον την κοινωνική ένταξη και να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες για όλους τους ανθρώπους, μέσω της εφαρμογής πρακτικών ένταξης σε εταιρείες και οργανισμούς.

Η «Χάρτα Διαφορετικότητας» προωθείται σε κάθε χώρα-μέλος της Ε.Ε. από το 2004, ενώ της διάδοσης της «Χάρτας» στην Ελλάδα ηγείται το ΚΕΑΝ, μέσω του Ευρωπαϊκού προγράμματος DIMAIN στο οποίο συμμετέχει από το 2017. 22 χώρες έχουν προχωρήσει ήδη στην υλοποίηση και συνεχή ενίσχυση του Ευρωπαϊκού έργου διάδοσης της «Χάρτας» (ενδεικτικά Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, Δανία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία), με τις αντίστοιχες ενέργειες να υποστηρίζονται από την έναρξή τους από Ηγέτες όπως η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, καθώς επίσης και από Θεσμούς, Κρατικούς Φορείς, Υπουργεία και Συνδέσμους Επιχειρήσεων.

Η πρωτοβουλία διάδοσης της «Χάρτας Διαφορετικότητας» στην Ελλάδα έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 9 Μαΐου 2019 στο Ζάππειο Μέγαρο με το εναρκτήριο Συνέδριο. Στο Inaugural Conference on Diversity in Business θα λάβουν μέρος περισσότερα από 300 προσκεκλημένοι, εκπρόσωποι της Πολιτικής Ηγεσίας και υψηλόβαθμα στελέχη Υπουργείων που στηρίζουν την «Χάρτα Διαφορετικότητας», εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών που θα ηγηθούν της ίδρυσης του Diversity Charter Greece. Το Συνέδριο θα λήξει με την συμβολική υπογραφή της Χάρτας από τους Ιδρυτές του Diversity Charter Greece.

Αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε στα www.diversity-charter.gr και www.diversityconference.gr

Η Χάρτα Διαφορετικότητας στην Ελλάδα και το Εναρκτήριο Συνέδριο υλοποιείται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας, της Γ.Γ. Ισότητας των Φύλων και του ΣΕΒ, με την τιμητική υποστήριξη της ΕΑΣΕ-Εταιρεία Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, του ΤΟΓΜΕ-Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Μάνατζερ & Επιχειρηματιών της ΕΕΔΕ-Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων και της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος. Μεγάλοι Χορηγοί είναι οι εταιρείες Pfizer και Teleperformance Greece.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
9 Μαΐου 2019
Ώρα:
00:00