Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

7ο Διεθνές Συνέδριο ORBIT 2010 «Organic Resources in the Carbon Economy»

29 Ιουνίου 2010 @ 00:00 - 3 Ιουλίου 2010 @ 00:00

7%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ad%cf%82-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ad%ce%b4%cf%81%ce%b9%ce%bf-orbit2010-organic-resources-in-the-carbon-economy

29 Ιουνίου – 3 Ιουλίου 2010
Ηράκλειο Κρήτης

Η Ελληνική Εταιρεία Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΕΔΣΑ), η ORBIT Association και το European Compost Network (ECN) σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, την International Solid Waste Association (ISWA) και το International Waste Working Group (IWWG) οργανώνουν το καλοκαίρι, 29 Ιουνίου 2010 με 3 Ιουλίου 2010, στο Ηράκλειο Κρήτης, το 7ο Διεθνές Συνέδριο ORBIT2010 «Organic Resources in the Carbon Economy» (www.orbit2010.gr).

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Τα Συνέδρια ORBIT αποτελούν τη σημαντικότερη διεθνή διοργάνωση στον τομέα της διαχείρισης των οργανικών υπολειμμάτων και αποβλήτων. Αποτελεί λοιπόν ιδιαίτερη χαρά για μας η φιλοξενία της ORBIT2010 φέτος στην Κρήτη, σε μια περίοδο ραγδαίων εξελίξεων στη διαχείριση των αποβλήτων και λίγες μόλις μέρες πριν την προθεσμία επίτευξης του πρώτου στόχου εκτροπής των βιοαποδομήσιμων αποβλήτων για τη χώρα μας. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 250 σύνεδροι απ’ όλο τον κόσμο, εκπροσωπώντας Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα, Δημόσιους Φορείς, Μελετητές, Κατασκευαστές και Εταιρείες παροχής υπηρεσιών διαχείρισης αποβλήτων.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου ORBIT2010 θα πραγματοποιηθούν και δύο παράλληλες ειδικές συνεδρίες (workshops), με θέμα:

  • Η Ευρωπαϊκή Πολιτική για τα Οργανικά Απόβλητα: Νέες Προκλήσεις και Προοπτικές (EU Policies on Biowaste Management: New Challenges and Perspectives)
  • Επαναχρησιμοποίηση Υγρών Αποβλήτων (Wastewater Reuse) με την υποστήριξη της ΔΕΥΑ Ηρακλείου και της Ένωσης ΔΕΥΑ (ΕΔΕΥΑ).

Οι ειδικές αυτές συνεδρίες απευθύνονται κυρίως στην Ελληνική Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦοΔιΣΑ) και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) αντίστοιχα, καθώς στόχος είναι η ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στα αντικείμενα αυτά. Στις Ειδικές Συνεδρίες έχουν κληθεί να μιλήσουν διεθνώς καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι ειδικοί επιστήμονες. Οι επίσημες γλώσσες των Ειδικών Συνεδριών είναι η Αγγλική και η Ελληνική, καθώς θα υπάρξει παράλληλη μετάφραση.

Χρυσοί Χορηγοί του Συνεδρίου είναι οι εταιρείες: ΔΕΔΙΣΑ Χανίων, ΔΕΥΑ Ηρακλείου και Μεσόγειος.
Επίσημοι Χορηγοί οι εταιρείες: ΕΠΕΜ και ΗΛΕΚΤΩΡ.
Χορηγοί η Αγροτική Τράπεζα, ο Δήμος Ηρακλείου και οι εταιρείες Enviroplan, ENTSORGA, Ι. Φραντζής & Συνεργάτες, ΠΡΙΣΜΑ ΔΟΜΗ, SYCHEM, ΤΙΤΑΝ και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βιώσιμη Ανάπτυξη» του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου ενώ Υποστηρικτές είναι ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου και οι εταιρείες ΕΠΤΑ, Ευριπίδης, Μίνως Οινοποιείο Μηλιαράκη, ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ και OrangeGREEN.
Χορηγοί Επικοινωνίας είναι τα περιοδικά Water & Waste, Waste Management & Research και Waste Management.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.orbit2010.gr.

 


Λεπτομέρειες

Αρχή:
29 Ιουνίου 2010 @ 00:00
Τέλος:
3 Ιουλίου 2010 @ 00:00