Αρπαγή του ανήλικου Αρτούρ Τσαριά

Στις 9 Ιουλίου 2004 το μεσημέρι, εξαφανίστηκε από την περιοχή Ελμπασάν της Αλβανίας ο Αρτούρ Τσαριά 12 ετών περίπου (σημερινή ηλικία). Ο Αρτούρ έχει καστανά μαλλιά, καφέ σκούρα μάτια, ύψος 1,30μ. περίπου και είναι αδύνατος.

Στην Αλβανία όπου διαμένουν οι γονείς του παιδιού υπάρχουν πληροφορίες ότι ο Αρτούρ μπορεί να έχει αρπαχθεί και να βρίσκεται στην Ελλάδα και να τον εκμεταλλεύονται οικονομικά, εξωθώντας τον στην επαιτεία.

Όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε και να είμαστε κοντά στα εξαφανισμένα παιδιά που κινδυνεύουν και ιδιαίτερα παιδιά από την Αλβανία που συχνά πέφτουν θύματα διακίνησης και οικονομικής εκμετάλλευσης σε γειτονικές χώρες.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Σύλλογό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στη Γραμμή S.O.S.-1056 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την Αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (European Federation for Missing and Sexually Exploited Children), η οποία αποτελεί συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε. και αποτελεί ένα από τα τρία κύρια μέλη του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (International Centre for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Η.Π.Α. Στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές των χωρών αλλά και της EUROPOL και INTERPOL.

Στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παραπάνω δελτίου τύπου. Σε ενδεχόμενη ανεύρεση του Αρτούρ θα ενημερώσουμε σχετικά με νέο δελτίο τύπου και θα παρακαλούσαμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ