Εκστρατείες προληπτικής ιατρικής στην ορεινή Θράκη από την «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» και την COSMOTE

Την ορεινή Θράκη επισκέφθηκαν για έβδομη συνεχή χρονιά ο εθελοντικός φορέας «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής και η COSMOTE, στο πλαίσιο των εκστρατειών προληπτικής ιατρικής για τους κατοίκους της ακριτικής ελληνικής περιφέρειας.

Η COSMOTE, Πάγιος Χορηγός, του προγράμματος «Υποστηρίζουμε τη ζωή» από το 2000, ακολούθησε την αποστολή του εθελοντικού φορέα στα απομακρυσμένα χωριά των Νομών Ροδόπης και Ξάνθης και, συγκεκριμένα, στον Κέχρο, τις Σάτρες, το Δημάριο και την Κοτύλη.

Εκεί η «ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ» πραγματοποίησε δωρεάν προληπτικές εξετάσεις στο σύνολο των κατοίκων (ενήλικες και παιδιά), πολύτιμη ενημέρωση σε θέματα υγείας και πρόληψης καθώς και ψυχαγωγικά προγράμματα για τα παιδιά των περιοχών αυτών.

Η αποστολή της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ» επισκέφτηκε και άλλα χωριά της περιοχής και συγκεκριμένα την Πάχνη, το Ωραίο, τη Μύκη, τον Κένταυρο και τη Σμύνθη.

Οι κάτοικοι της ορεινής Θράκης υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και αγκάλιασαν με εμπιστοσύνη την αποστολή της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ», αποδεικνύοντας ότι οι εκστρατείες προληπτικής ιατρικής έχουν μετατραπεί σε θεσμό για την περιοχή. Κατά τη διάρκεια αυτού του δεκαημέρου διενεργήθηκαν 2.650 ιατρικές πράξεις, που αφορούν παιδιατρικές, παθολογικές, ορθοπεδικές και άλλες εξετάσεις. Επιπλέον, διενεργήθηκαν περίπου 400 βιοχημικές εξετάσεις.

Η συμβολή της COSMOTE στο σημαντικό έργο της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣ» εντάσσεται στο πλαίσιο του πολυδιάστατου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας. Μέσω του προγράμματος αυτού η COSMOTE, από το 2000, έχει συνδράμει στην υλοποίηση 29 συνολικά εκστρατειών σε ολόκληρη τη χώρα. Να σημειωθεί ότι από το 2000 έως και το 2006 εξετάστηκαν συνολικά 6.500 παιδιά, ενώ έχουν καταγραφεί περίπου 20.000 ιατρικές πράξεις του παιδικού πληθυσμού.

Αναγνωρίζοντας τη σημασία της προληπτικής ιατρικής για τους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας, η COSMOTE θα συνεχίσει να στηρίζει πρωτοβουλίες φορέων που στόχο έχουν τη θωράκιση της υγείας.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ