Ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου

«Μη δίνετε προσωπικά στοιχεία σε ανθρώπους που γνωρίσατε στο διαδίκτυο. Μην αποδέχεστε αιτήματα γνωριμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από αγνώστους και συναντιέστε μαζί τους». Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές για παιδιά που μοιράστηκαν ο ΟΤΕ και η COSMOTE με 65.000 γονείς και παιδιά το 2013, μέσα από ενημερωτικές δράσεις για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου, που υλοποιούν σε συνεργασία με έγκριτους και αναγνωρισμένους φορείς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των ενημερωτικών και άλλων πρωτοβουλιών των δύο εταιριών την περασμένη χρονιά, σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού τηλεφώνου:
  • Στηρίζουν τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας «ΥποΣΤΗΡΙΖΩ 800 11 800 15», που ενημερώνει εφήβους και τις οικογένειές τους στη χρήση των νέων τεχνολογιών. Η γραμμή ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, έλαβε περίπου 2.000 σχετικά αιτήματα, εκ των οποίων το 37% αφορούσε σε υπερβολική χρήση του διαδικτύου και το 15% σε bullying.
  • Σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ), της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού», πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πάνω από 80 σχολεία πανελλαδικά.
  • Περισσότερα από 1.200 άτομα, παρακολούθησαν την ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε στο The Mall Athens, στο πλαίσιο της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2013, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.)
  • Με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησε 51 ημερίδες σε όλη την Ελλάδα, στις οποίες συμμετείχαν περίπου 17.000 άτομα, ενώ 40.000 τις παρακολούθησαν μέσω live streaming.
  • Περισσότεροι από τις 4.000 γονείς και παιδιά ενημερώθηκαν για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και του κινητού, μέσω των ενημερωτικών εντύπων του ΟΤΕ και της COSMOTE.
  • Με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE, διεξήχθη η πανελλαδική έρευνα στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τίτλο «Πρόγραμμα Ασφαλούς Διαδικτυακής Πλοήγησης και Κοινωνικής Δικτύωσης», την οποία ανέλαβε η Ελληνική Εταιρία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.
Με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014, στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών, ο ΟΤΕ και η COSMOTE:

Στις 21 & 28 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συναντήσεις, που απευθύνονται σε σχολικές ομάδες. Στο πλαίσιο των μηνιαίων δωρεάν συναντήσεων, εκπρόσωποι της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού» συμβουλεύουν τα παιδιά για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού κόσμου και αναλύουν περιπτώσεις εκφοβισμού (cyber bullying). Περισσότερα από 350 παιδιά σχολείων παρακολούθησαν τις ενημερωτικές συναντήσεις για την ασφάλεια στο διαδίκτυο, το 2013.

Στις 8 Φεβρουαρίου, παρουσίασαν την εκπαιδευτική θεατρική παράσταση «Η Φάρμα του Διαδικτύου», που εκπαιδεύει παιδιά, ηλικίας 4-12 ετών, για την ασφάλεια στο διαδίκτυο μέσα από τις ιστορίες των μικρών ηρώων της φάρμας. Η παράσταση διεξάγεται κάθε μήνα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ και είναι δωρεάν. Περισσότεροι από 340 γονείς και παιδιά καθώς και 400 μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση την προηγούμενη χρονιά.

Επιπλέον, για 3η συνεχή χρονιά, ο ΟΤΕ και η COSMOTE υποστηρίζουν το Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, που διοργανώνει η Υποδ/νση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με αφορμή την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και το οποίο θα διεξαχθεί στις 6 Φεβρουαρίου.

Παρακάτω επισυνάπτεται ενημέρωση για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ