Η Alpha Bank Cyprus Ltd εντάσσεται στη Χάρτα Επιχειρήσεων Κατά της Κλιματικής Αλλαγής

Μία πρωτοβουλία ευαισθησίας για το Περιβάλλον, από την Alpha Bank Cyprus Ltd

Η Alpha Bank Cyprus Ltd, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, δηλώνει έμπρακτα τη δέσμευσή της στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, με την υπογραφή της Χάρτας Επιχειρήσεων κατά της Κλιματικής Αλλαγής. Η Χάρτα, αποτελεί μία πρωτοβουλία τού Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) με την επιστημονική υποστήριξη του Ινστιτούτου Κοινωνικής Καινοτομίας.

Η κλιματική αλλαγή αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα που κατά τα επόμενα έτη, θα επιδρά όλο και πιο έντονα τόσο στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες του τόπου μας, όσο και στη βιώσιμη ανάπτυξη ολόκληρου του πλανήτη. Ως εκ τούτου, οι κυπριακές επιχειρήσεις αποφάσισαν από κοινού να συμβάλουν στην προστασία τού περιβάλλοντος με τη μείωση της εκπομπής ρύπων, τη μείωση της καταναλώσεως ενέργειας, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την προώθηση νέων οικολογικών τεχνολογιών και προϊόντων.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε την Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία, παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, ο Γενικός Διευθυντής της Alpha Bank Cyprus Ltd κ. Γρηγόριος Τιμπλαλέξης υπέγραψε τη δέσμευση της Τραπέζης προς τη Χάρτα και παρέλαβε το πιστοποιητικό συμμετοχής. Τη Χάρτα υπέγραψαν άλλες 54 εταιρίες.

Οι δεσμεύσεις της Alpha Bank Cyprus Ltd προς τη Χάρτα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα www.csr-ccci.org.cy.

 

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ