Η COSMOTE στηρίζει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Πινακοθήκης

«Μαθαίνουμε, Δημιουργούμε, Κληρονομούμε, Πάμε μπροστά»: μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Πινακοθήκης, η COSMOTE φέρνει τους νέους κοντά στην τέχνη.


Την τέχνη και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μεταφέρει η COSMOTE στην ελληνική νεολαία υποστηρίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Πινακοθήκης.


Μέσα από μια μοναδική διαδρομή με ξεναγό τη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης και καθηγήτρια της Ιστορίας Τέχνης στη Σχολή Καλών Τεχνών, κ. Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα, και συνοδοιπόρο το γνωστό δημοσιογράφο κ. Λάμπη Ταγματάρχη, χιλιάδες μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ένα εικονικό ταξίδι στο χρόνο. Περνώντας από τη μεταβυζαντινή έως τη σύγχρονη περίοδο θα ανακαλύψουν ότι η τέχνη, η νεοελληνική ιστορία και η επικοινωνία εξελίσσονται παράλληλα. Το πρόγραμμα θα αναπτυχθεί σε δύο φάσεις, περιλαμβάνοντας την παραγωγή δύο DVD για τις μόνιμες συλλογές του 19ου και του 20ου αιώνα αντίστοιχα. Το υλικό αυτό θα αποσταλεί από την COSMOTE μεταξύ άλλων, σε 2.500 γυμνάσια, λύκεια και σχολικές βιβλιοθήκες της χώρας, ενώ θα προβληθεί σε 4 επεισόδια 25 λεπτών από την κρατική τηλεόραση και από το συνδρομητικό κανάλι GBC της ΝΟVA.


Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που σήμανε την έναρξη των εκπαιδευτικών δράσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Ευάγγελος Μαρτιγόπουλος δήλωσε: «Για όλους εμάς στην COSMOTE, η συμμετοχή μας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Πινακοθήκης αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στη σειρά των προσπαθειών μας να συμβάλλουμε στην κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της Ελλάδας. Με στόχο τη δημιουργία μιας ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκης για τις επόμενες γενιές, χιλιάδες μαθητές από σχολεία της ελληνικής περιφέρειας θα γίνουν κοινωνοί μιας πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς, αποκτώντας την κατάλληλη γνώση για να χτίσουν ένα μέλλον αντάξιο της ιστορίας μας».


Η COSMOTE άρρηκτα συνδεδεμένη με την τεχνολογική, πολιτιστική και κοινωνική πρόοδο της Ελλάδας, συνεπής στην αποστολή της να φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, συνεχίζει με πράξεις να ενισχύει ενέργειες που προβάλουν το ελληνικό πνεύμα και με όχημα την τέχνη προάγουν την επικοινωνία σε κάθε γωνιά της χώρας αλλά και τον κόσμο ολόκληρο.

<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ