Η COSMOTE χορηγός της μεγαλειώδους έκθεσης «Ο αιώνας του Πικάσσο, Ισπανική τέχνη του 20ου αιώνα»

Η COSMOTE ήταν ο κεντρικός χορηγός της μεγαλειώδους έκθεσης «Ο αιώνας του Πικάσσο, Ισπανική Τέχνη του 20ου αιώνα» που για 3 ολόκληρους μήνες έφερε την Ελλάδα στο επίκεντρο του διεθνούς πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Η έκθεση που διοργανώθηκε από την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο-Κέντρο Τέχνης της Μαδρίτης «Reina Sofia», άνοιξε τις πύλες της στις 24 Οκτωβρίου 2002 και ολοκληρώθηκε στις 27 Ιανουαρίου 2003. Οι επισκέπτες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά περισσότερα από 100 έργα των σημαντικότερων Ισπανών ζωγράφων που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, όπως Πικάσσο, Γκρι, Νταλί, Μιρό, Γκονζάλες, Γκαργκάγιο, Αντόνιο Λόπες, Τάπιες, Τσιγίντα, Μπαρτσελό, Χριστίνα Ιγκλέσιας, Ναβάρο κ.α, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκαν στην Ελλάδα.

H COSMOTE, αναγνωρίζοντας τη σημασία του πολιτιστικού αυτού δρώμενου και θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όλους τους συνδρομητές της να επισκεφθούν την έκθεση, προσέφερε έκπτωση 30% επί της τιμής του εισιτηρίου, με ειδικό κουπόνι στα COSMONEA Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου.

Επιπρόσθετα, η COSMOTE προσκάλεσε και φιλοξένησε στην Αθήνα 35 μαθητές από την ακριτική Θράκη για ένα πολιτιστικό Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης, αλλά και σε άλλα μουσεία.

Η σημαντική αυτή έκθεση έκλεισε με μία ιδιαίτερη εκδήλωση που συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Πινακοθήκη και την COSMOTE. Η τελετή λήξης αποτέλεσε ένα μουσικό και ποιητικό αφιέρωμα στον Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, με τη Μαρία Φαραντούρη να τραγουδά a cappella και την Ιουλίτα Ηλιοπούλου, σύζυγο του ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, να απαγγέλλει αποσπάσματα από την ποίηση των Ελύτη και Λόρκα.

 


<BACK

ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ & ΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ